Titul získá Hirvonen, říká Gardemeister

iM2, 19. srpna 2009, 09:35 Google+

Toni Gardemeister věří, že letošní titul mezi jezdci získá jeho krajan Mikko Hirvonen. Gardemeister se musel zúčastnit své domácí Neste Oil Rally Finland pouze jako divák a všiml si velmi zajímavé věci: Jeho krajan doslova létal!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally poland

rally poland | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Toni opravu věří tomu, že jeho krajan, Mikko Hirvonen, dokáže zastavit suveréna Loeba v cestě za jeho již šestým titulem mistra světa v rally. Gardemeister má ale jednu podmínku, Mikko musí získat co možná nejlepší výsledek na Repco Rally Australia.

„Mikko letos předvádí opravdu skvělou práci, zvláště ve Finsku. Byl jsem zde jako divák a Mikko jel hodně na limitu a tlačil na to. Vypadal báječně. Může vyhrát titul. Hodně důležitý bude nadcházející závod v Austrálii. Myslím, že kdo zde vyhraje, tak na konci roku získá titul,“ předpovídá Fin.

Toni vloni jezdil se Suzuki



Gardemeister se také vyjádřil na adresu druhého létajícího Fina stáje BP Ford Abu Dhabi World Rally Team, Jariho-Mattiho Latvaly: „Jari-Matti zažil opravdu těžký rok a udělal spoustu chyb. On i tým těmito chybami ztratili spoustu bodů. To není moc dobré. Ale nesmíme zapomínat na to, že zajel i pár dobrých časů a výsledků, zvláště jeho vítězství bylo skvělé. Je to příslib do budoucna. Doufám, že opět najde sebedůvěru a bude zpět v plné síle,“ popisuje těžkou situaci svého krajana Gardemeister.

Ohledně budoucnosti WRC je Toni optimistický a doufá, že by od roku 2011 mohly ve World Rally Championshipu přibýt další značky. „Je škoda, že v kalendáři na rok 2010 není Monte Carlo. V každém dobrém šampionátu potřebujete Monte, protože je to legenda. Každý ho zná a každý ho sleduje. Když zde bude méně jak 16 nebo 15 podniků, řekněme tak 12 nebo 13, tak to bude snazší pro týmy, snad by to mohlo přilákat i nějaké nové zájemce.“


„Doufejme, že se WRC vydává lepší cestou. Teď je zde jen pár týmů. Myslím však, že je tady dobrý příslib do budoucna. Asi ne příští rok, ale v letech 2011 nebo 2012 zde snad bude více týmů, protože auta budou trošku levnější než jsou teď. Možná také bude více privátních týmů, které do šampionátu přinesou více závodění,“
zakončuje ex-jezdec Suzuki.

 

Vytisknout

Diskuze: Titul získá Hirvonen, říká Gardemeister

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally sardegna

ISC: Ve WRC maximálně čtyři značky

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud