Hirvonen je názoru, že Ogier a M-Sport mohou zabojovat o titul. A co si myslí o Toyotě?

iM2, 18. ledna 2017, 18:18 Google+

Bývalá hvězda WRC, Mikko Hirvonen, připouští, že jeho bývalý zaměstnavatel, M-Sport, by letos mohl bojovat o titul, když se mu během zimy podařilo podepsat se Sébastienem Ogierem.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Nová zbraň Seba Ogiera a Juliena Ingrassii

Nová zbraň Seba Ogiera a Juliena Ingrassii | foto: Red Bull

Sdílejte článek

Mikko Hirvonen, který v minulosti dokázal vyhrát 15 soutěží WRC a čtyřikrát se stal vice-mistrem světa v rally, ze série odešel na konci roku 2014. Letos, při svém druhém startu na Dakaru, do cíle dojel na 13. místě poté, co přišel o šanci na TOP5 výsledek po kolizi z jedním z trucků na předposlední zkoušce soutěže. 

Fin připouští, že WRC stále "trochu" sleduje a umí si představit, že M-Sport, ve kterém strávil většinu své profesionální kariéry, bude letos útočit na titul. "Mohlo by to být [možné]," řekl Mikko Hirvonen na otázku serveru motorsport.com, jesli bude mít Ogier šanci letos obhájit titul. "Už je to dlouho, co všechny týmy musely navrhnout nová auta ve stejném čase a Ford byl vždy schopen navrhnout konkurenceschopné auto."

img-responsive

Mikko svoji poslední sezonu ve WRC odjel v roce 2014 právě s M-Sportem | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

"Nevím to jistě, ale je to možné. Opravdu doufám, že se budou moci vrátit na vítěznou vlnu, protože tým a Malcolm [Wilson, šéf týmu] toho pro moji kariéru udělali tak moc. Opravdu jim přeji vše nejlepší." Hirvonen také vnímá fakt, že je pro sport dobré, když se Ogier po čtyřech letech dominance s Volkswagenem připojuje k jinému týmu. "Bude zajímavé sledovat, co Ogier dokáže v jiném autě, které nevyvíjel od začátku tak, jako to bylo s Volkswagenem. Bude to zajímavé."

Volkswagen, jak všichni víme, po sezoně 2016 bohužel WRC opustil, ale v roce 2017 se můžeme těšit na Toyotu Yaris WRC. Mikko Hirvonen měl v průběhu roku 2016 možnost otestovat japonský speciál, teď ale přiznává, že Toyoty zkraje sezony 2017 zřejmě nebudou patřit k nejsilnějším vozům v poli, v jejím průběhu byl ale mohly bojovat o podia. 

img-responsive

Toyota Yaris WRC - tento speciál Hirvonen vloni měl možnost testovat | foto: TOYOTA GAZOO Racing

"Myslím, že možná nejsou [Toyota] ještě plně konkurenceschopní. Měli tak napjatý program na vývoj auta a co tak slyším, tak jim stále zbývá udělat nějaká práce. Ale Jari-Matti [Latvala] už má mnoho zkušeností a pokud se bude opravdu soustředit a dostane za sebe také tým, tak by mohli [být konkurenceschopní]. Nemyslím si, že se to stane v první polovině sezony, možná později budou schopni bojovat o podia."

Hirvonen doufá, že jeho krajan se dokáže zotavit z náročné sezony 2016, ve které dokázal vyhrát jen jednou a v celkovém hodnocení obsadil až šesté místo. "Možná to pro něj nebylo až tak jednoduché, udělal nějaké chyby a myslím, že zvláště vloni, měl také množství mechanických problémů s autem, což bylo u týmu, jakým je Volkswagen, docela překvapující. Doufejme, že to dokáže hodit za hlavu, projít si tím, vyvíjet auto a jít soutěž po soutěži."

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen je názoru, že Ogier a M-Sport mohou zabojovat o titul. A co si myslí o Toyotě?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Jerzy Tomaszczyk – desátá sezona v rally titul nepřinesla

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud