Loeb: Pojedu, jak nejlépe umím

iM2, 22. října 2009, 15:22 Google+

Sebastien Loeb letos zažívá něco nového, něco, na co nebyl zvyklý: Je pod velkým tlakem. První polovina sezony se odehrávala podle jeho plánu, jenže v té druhé přišlo pár chyb a výsledné nuly na jeho kontu jsou v závěru sezony cítit. I proto nás čeká jeden z nejvyrovnanějších závěrů sezony za poslední roky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally cyprus

rally cyprus | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

„Nemyslím si, že by se můj jezdecký styl za poslední roky nějak změnil, teď ale jezdím lépe. Když jsem vyhrál tituly v letech 2004 a 2005, tak si nemyslím, že jsem jezdil tak dobře, jako teď. Nejsem pomalejší, než jsem byl vloni,“ ohrazuje se zatím ještě úřadující mistr v rally Sebastien Loeb na názory, které říkají, že už není tak rychlý, jak býval.


Loeb prohrál souboj o titul pouze jednou, v roce 2003 když ho v přímém souboji porazil Petter Solberg na voze Subaru Impreza WRC o jediný bod. Od té doby nezažil Francouz vyrovnanou bitvu o titul, až na jednu výjímku. Tou vyjímkou byl rok 2007, kdy svedl přenádherný souboj o titul s Marcusem Grönholmem. Teď je na scéně nový soupeř: Velmi vyrovnaný a rychlý Fin Mikko Hirvonen.

 


„Nedělá chyby a je velmi, velmi rychlý. Druhá polovina roku nebyla jednoduchá, jsem jí velmi frustrován. Šampionát není v mých rukou, záleží na Mikkovi. Nejsem zrovna v pozici, ve které bych chtěl být. Teď uvidíme, co se stane ve Walesu, každopádně to bude velmi zajímavé pro všechny,“ připouští zklamání Loeb.

 

Památný souboj o titul s Grönholmem v roce 2007 vyhrál Loeb


„Testy před soutěží byly dobré, byl sucho, jen pár míst bylo vlhkých. Zkoušel jsem různá nastavení vozu, ale vlastně jsem byl se vším spokojený a moc změn jsem neudělal. Bylo určitě skvělé, že jsem mohl test absolvovat pouze pár dnů před startem soutěže. Auto mi vyhovovalo,“ prohlásil po testu, který se uskutečnil ve Walesu Sebastien.

 

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Pojedu, jak nejlépe umím

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally sardegna

Hirvonen: Bude to těžká bitva, Wales mám rád

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud