Rally na tropickém ostrově

Josef Janoušek, 24. listopadu 2009, 16:42 Google+

Tropický ostrov Jamajka je proslulý především výbornými atlety či legendární olympijskou posádkou čtyřbobu. Přesto je na třetím největším ostrově v Karibiku a jediném, na kterém se hovoří anglicky hluboce zakořeněn rallysport.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Herczig, Norbert - Baranyai, László

Herczig, Norbert - Baranyai, László | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Ve stejném termínu v jakém se budou naši soutěžáci loučit se sezonou při pražském rallysprintu se na tropickém ostrově odehraje jedna z největších každoročních motoristických událostí regionu rally Jamajka. Nejedná se o nijak bezvýznamnou soutěž, naopak je to soutěž světového formátu se vším všudy. Soutěž má již osmnáctiletou tradici a na startu se v její historii objevili mimo jiné piloti z Anglie, Kostariky, Japonska nebo Švédska a hlavně také mistr světa z roku 1994 Didier Auriol.

V letošním roce ponese soutěž název podle hlavních partnerů akce Hilton/Petcom Rally Jamajka a na posádky čeká třídenní šotolinová soutěž s divácky atraktivní superspeciálkou v ulicích metropole Kingston. Diváci se tak mohou těšit na atraktivní průjezdy soutěžních automobilů, z kterých budou čtyři specifikace WRC. S Fordem Focus WRC 03 bude o vítězství bojovat Jamajský šampión Jeffrey „Fudgi“ Panton navigován Michaelem Fennellem Jr. Velkým soupeřem mu bude dosavadní pilot Hondy Civic Gary „The Colonel“ Grreg, který bude řídit druhý Ford Focus WRC, tentokrát specifikace 2005. Třetím do party bude Paul „The Surfer“ Burne (Barbados), který bude aspirovat na vítězství s nejnověší specifikací Fordu Focus WRC 07. Hegemonii britské značky bude chtít narušit poslední pilot WRcéčka John „Penti“ Powell (Trinidat a Tobago)se spolujezdcem Michaelem Marchem, kteří usednou do Subaru Impreza WRC S12.

Hilton/Petcom Rally Jamajka je pro obyvatele tamního regionu každoročně velkým svátkem na což se ostatně  můžete  podívat v přiložené video upoutávce, kterou končí naše malé ohlédnutí na rally v Karibiku.

                 

Vytisknout

Diskuze: Rally na tropickém ostrově

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter

Video: Solberg Extreme Motor Show

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud