Škoda Fabia S2000 je nejlepší

Josef Janoušek, 2. prosince 2009, 10:24 Google+

Samá slova chvály má na kvality speciálu Škoda Fabia S2000 Raimund Baumschlager, který s tímto vozem získal již sedmý titul rakouského šampióna.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sandell, Patrik

Sandell, Patrik | foto: Red Bull Content Pool

Sdílejte článek

Výborný pilot, výborný vůz, to jsou dva aspekty, které dovedli Raimunda Baumschlagera v celku k suverénnímu vítězství v šampionátu našich jižních sousedů. Rakouský pilot neuspěl  jen při premiéře na Lavantal rally, kde obsadil třetí místo a na Castrol rally, kde odstoupil pro technickou závadu. Na ostatních podnicích již hořkost porážky nepoznal, což mu zaslouženě vyneslo sedmý titul mistra Rakouska.

"Tohoto výsledku jsme dosáhli jen proto, že všechny díly naší mozaiky do sebe dokonale zapadaly. Všichni, včetně mě, spolujezdce, mechaniků, kteří odváděli dokonalou práci, výborný vůz Škoda Fabia S2000 a pneumatiky Pirelli nás dovedli k úspěchu," prohlásil Raimund Baumschlager.

Škoda Fabia S2000

Tým okolo rakouské legendy získal velký úspěch již v roce 2008 v podobě titulu mezi produkčními vozy, který za volantem týmového Mitsubishi Lancer Evo IX, získal Andreas Aigner. V letošním roce byl však celý tým nucen začít pracovat s úplně novou technikou vozu S2000. Vzhledem k tomu, že se tým rozhodl obhajovat titul v P-WRC a neměl adekvátní náhradu za Aignera, musel přijít nový pilot, kterým se stal Patrik Sandell, jenž měl ale podmínku startovat s vozem specifikace S2000 a jelikož se šéf týmu podílel na vývoji mladoboleslavského speciálu, volba padla na Fabii S2000.

"Přesun do vozu S2000 byl nutný, neměli jsme jezdce a Patrik Sandell nám přinesl peníze, své sponzory, nicméně požadoval vůz S2000. To byl hlavní důvod k přechodu na vůz Škoda Fabia S2000, který jsem znal z testování pro továrnu. Po rozhodnutí začali jednání se Škodou Motorsport a dalšími partnery, Intercar Rakousko, Red Bull, Remus, Castrol, Pirelli a uvědomili jsme si, že pro další testy by byl vhodný start v rakouském šampionátu, ve kterém se vyskytují náročné šotolinové úseky jako nikde jinde," řekl o domácích startech Raimund Baumschlager. "Škoda Fabia S2000 je pro mě v současnosti nejlepší auto a bude tomu tak i v nadcházející sezoně. Jsem si jistý, že s homologací nových dílů bude Fabia opět vysoce konkurenceschopná," doplnil jezdec a šéf BRR v jedné osobě.

"Co bude v roce příštím, ještě není jisté, je to ve hvězdách,  stát se může všelico," zhodnotil současno krizi Baumschlager. "V každém případě bych chtěl všem, kteří přispěli k našemu úspěchu moc a moc poděkovat," uzavřel sedminásobný rakouský šampión.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Fabia S2000 je nejlepší

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Šestice Octávií WRC již o tomto víkendu v Praze

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud