Spekulace: Turán s Fiestou S2000?

Karel Porsch, 11. prosince 2009, 09:33 Google+

Frigyes Turán se pro maďarský server itiner.hu rozpovídal o svých plánech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Turán, Frigyes

Turán, Frigyes | foto: www.rallyzone.cz | Trdla, Martin

Sdílejte článek

Podle Turána není jisté, s jakým vozem naskočí do příští sezóny. Jisté je, že by měla pokračovat zatím dvouletá spolupráce s Bozian Racing, z jejichž dílen pochází Peugeot 307 WRC, se kterým Turán letos startoval.

Turán k tomu říká: "S Bozianem spolupracujeme velmi úspěšně v posledních dvou letech. Bylo to dáno do značné míry tím, že auto bylo spolehlivé a my jsme vždycky drželi krok s ostatními."

Francouzská stáj Bozian ale nyní musí reagovat na postupné snižování počtu zemí, které ještě na národní úrovni povolují starty vozů kategorie WRC. Pro příští rok tak údajně plánuje nákup hned dvou Fordů Fiesta S2000 a ráda by s nimi nakoukla i do mistrovství světa. Bohužel ani Bozian nemá o nové zbrani Fordu přesné informace, tudíž není jisté, jestli bude disponovat potřebnou částkou na pokrytí nákladů.

A tady se otevírá prostor pro Turána. Pokud by totiž Bozian vyslal do mistrovství světa jen jeden vůz, bylo by možné si druhý speciál pronajmout. Vše ale záleží na financích. Cena za pronájem totiž ještě nebyla stanovena, tudíž není možné říci, zda se vejde do Turánova rozpočtu, jelikož provoz S2000 je poměrně drahá záležitost. Maďarský jezdec dále spekuluje, že pokud podaří shromáždit dost prostředků, rád by se objevil i v několika závodech mistrovství světa nebo IRC.

Nová možnost tak úplně mění Turánovy plány. Původně se totiž chtěl objevit ve dvou soutěžích světového šampionátu se stávajícím vozem, tedy Peugeotem 307 WRC. Jednalo by se pravděpodobně o Bulharskou a Tureckou rally které jsou nejblíže Maďarsku.

"Chceme se zaměřit na maďarské soutěže a jeden nebo dva starty v IRC nebo WRC. Pokud ale opravdu doma pojedeme s vozem specifikace Super 2000, nemusí nám stačit rozpočet, abychom do WRC mohli," uzavřel Turán.

Vytisknout

Diskuze: Spekulace: Turán s Fiestou S2000?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally vsetín

Se sezonou se rozloučí 70 posádek

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud