Přišel Mikko Hirvonen na to, jak na Loeba?

iM2, 1. ledna 2010, 21:48 Google+

V boji o titul bude Mikko muset ukázat svoji formu hlavně na asfaltových soutěžích. K tomu by mu měl domoci patřičný tréninkový program.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Již od roku 2004 nebyl Sébastien Loeb poražen na žádné asfaltové rally. Pokud chce Mikko Hirvonen Francouze přemoci, musí se na asfaltových cestách ještě trošku zlepšit. Nakonec v roce 2010 budou v MS hned čtyři podniky na pevném povrchu.

„Když jedu na šotolině, vždy vím, co auto udělá. Na asfaltu to tak úplně není. Bezpodmínečně potřebuji více tréninku na asfaltu s Robem,“ řekl Mikko pro Autosport (Rob Wilson je trenérem Mikka pro asfalt). Že to v roce 2010 bude jiné potvrzuje i šéf M-Sportu, Malcolm Wilson. „Zkusíme mu najít nějaké rallyové auto. Pak uvidíme, jak to funguje.“



Trénink na nějakém okruhu pro Mikka nepřipadá v úvahu. „Musím se hlavně naučit poznávat, kdy používat brzdy. Mezi okruhem a zkouškou je velký rozdíl. Myslím, že na okruhu bych věděl, když začít brzdit.“

Také Malcolm pochopil, že pokud chtějí na asfaltu přemoci Citroën a Loeba, tak musí Mikka v jeho plánech podpořit. „V příštím roce nás čekají čtyři asfaltové soutěže a máme v plánu hodně testů. Společně s jezdci na tom chceme zapracovat, potřebují jednoduše více zkušeností,“ řekl Wilson.

Pokud by se Wilsonovi podařilo ještě více zlepšit Mikka na asfaltu, mohlo by to pro něj v budoucnu znamenat mnoho titulů. „Jeho vývoj je fantastický. V letošní sezoně se Loebovi nikdo nedokázal přiblížit tak blízko. Doufáme, že v roce 2010 to bude ještě lepší. Mikko bude v roce 2010 ještě lepší,“ zakončuje optimisticky Malcolm Wilson.

 

Vytisknout

Diskuze: Přišel Mikko Hirvonen na to, jak na Loeba?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Loprais, Aleš

Přejímky jsou úspěšně za námi, Dakar může začít

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud