Loeb: Místo jednoho konkurenta v boji o titiul hned pět!

iM2, 15. dubna 2010, 15:43 Google+

ROZHOVOR; Hvězda Citroënu, Sébastien Loeb, v rozhovoru hovoří o dosavadní sezoně, nových kandidátech na titul, trati turecké rally a také taktizování.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally cyprus

rally cyprus | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Sezona 2010 pro Vás začala velmi dobře: Ve Švédsku jste byl druhý a pak přišla dvě vítězství. Tím jste si vypracoval docela solidní náskok.
Moje druhé místo bylo specifické. Slyšel jsem totiž, že jsem ztratil motivaci, protože jsem byl až druhý. Ale aby bylo jasno, i po 56 vítězstvích v MS jsem motivaci neztratil. Zatím to vypadá, že sezona 2010 nebude pouze duelem o vítězství mezi mnou a Mikkem. Velmi dobře jezdí také Jari-Matti Latvala, který už svou rychlost ukázal. Teď to vypadá, že se mu podařilo skloubit rychlost i spolehlivost. Petter Solberg a Sébastien Ogier jsou velmi rychlí. Všichni mohou bojovat o vítězství. Ale zapomínat se nesmí ani na Daniho Sorda.

Turecká Rally se pojede na nových tratích, co se pro Vás mění?
Musím se na tento závod mnohem víc koncentrovat. Ve srovnání s minulými ročníky je to sice změna, ale neměla být zas tak velká. Musíme se soustředit na detaily. Když někde závodíme poprvé, tak je to vždy komplikované. Musím si během průjezdů zapamatovat celou trať, na které se bude závodit. Když jedeme poprvé novou soutěž, tak mám vždy trošku víc strach než normálně. Po prvních ostrých průjezdech také přepisujeme rozpis.

Taktika je opět velmi ožehavé téma...
Ano, ale konkrétně mě se to netýká. Je škoda, že pozornost veřejnosti je soustředěna právě na toto téma a ne na souboje na trati. Myslím, že taktika zde byla vždy a za posledních pár let se nic nezměnilo. Nejlepším výsledkem taktiky je, když nejrychlejší jezdci startují do posledního dne v rozmezí 15s. To už nemůže nikdo taktizovat, ale musí je absolutně naplno. Také nápad, že by se shakedown využil jako kvalifikace, je velmi dobrý. Doufám, že se již brzy změní pravidla.

Vytisknout

Diskuze: Loeb: Místo jednoho konkurenta v boji o titiul hned pět!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

loeb, sebastian

Rally of Turkey 2010: Loeb znova vítězí

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud