Hänninen a Sandell úspěšní ve Finsku

Josef Janoušek, 1. srpna 2010, 09:48 Google+

Druhá a závěrečná etapa jubilejního ročníku rally Finland přinesla radost Raimundu Baumschlagerovi. Juho Hänninen za volantem Škody Fabia S2000 zvítězil v SWRC a úspěch týmu BRR podtrhl třetím místem Patrik Sandell.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Fabia S2000

Škoda Fabia S2000 | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Juho Hänninen, který v letošní sezoně brázdí tratě IRC v barvách továrního týmu Škoda si na domácí soutěž MS „odskočil“ za volant Škody Fabia S2000 privátního týmu Baumschlager Rally Racing a hned z toho bylo vítězství. Finský jezdec se na čele soutěže usadil v polovině první etapy a svůj náskok si s přehledem udržel až do cíle soutěže. "V druhé etapě již nemělo smysl riskovat. Jeli jsme tak abychom příliš nepoškodili auto od kamenů, kterých bylo na trati velké množství. Jeli jsme obezřetně uprostřed tratě, ale ne pomalu, z pomalé jízdy mohou pramenit chyby. Chtěl bych poděkovat Red Bullu za tuto příležitost a cítím se šťastný z výsledku, který jsme na domácí soutěži předvedli," řekl, Juho Hänninen.

Stálý jezdec rakouského týmu v letošním šampionátu SWRC, Patrik Sandell se jako seveřan nenechal na specifické a velmi rychlé soutěži zahanbit. Od samého začátku se pohyboval mezi nejlepšími a v cíli se mohl radovat ze zaslouženého třetího místa. Ale výsledek mohl být mnohem lepší, nebýt technických problémů v první etapě. "V deváté vložce jsme poškodili brzdovou hadici, nebýt tohoto problému, myslím si, že jsme mohli pomýšlet na druhé místo. Ale nemá cenu si stěžovat, když skončíte na stupních vítězů je to vždy dobré. Přijeli jsme sem s cílem získat nějaké slušné body a to se nám také podařilo. Byla to skvělá bitva s mým kolegou P. G. Anderssonem na další Škodovce. Bylo to dramatické," prohlásil Patrik Sandell.

A jak hodnotí skvělý výsledek týmu samotný Raimund Baumschlager: "S tímto výsledkem jsem nad míru spokojen. Je těžké myslet ještě výše, když máte dva vozy na stupních vítězů. Je jasné, že Juhovo vítězství v SWRC a celkové umístění v TOP 10 je velký úspěch. Patrik jel také fantasticky, nevzdal se a bojoval, z čehož vytěžil zasloužený výsledek. Oběma jezdcům bych chtěl pogratulovat ke skvělému výsledku na tak slavné soutěži. Dokazuje to jejich umění,".

Vytisknout

Diskuze: Hänninen a Sandell úspěšní ve Finsku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Wilson, Matthew

Kankkunen je rád, že poráží Räikkönena

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud