Cyprus rally: Na koho se můžeme těšít?

iAdam, 28. října 2010, 17:42 Google+

Poslední podnik šampionátu IRC se uskuteční první listopadový víkend na Kypru. Škoda už má svoje tituly jisté, tak podnik vynechává. Ve startovní listině však můžeme najít jiná, neméně zajímavá česká jména.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Prokop, Martin

Prokop, Martin | foto: www.martinprokop.com

Sdílejte článek

Již příští víkend se uzavře šampionát IRC na FxPro Cyprus Rally, která nabídne směsici asfaltových a šotolinových zkoušek. V šampionátu je již na metách nejvyšších dobojováno, tak nedávno zveřejněná startovní listina, kterou najdete zde, příliš zajímavé složení nenabízí. Neuvídíme tedy žádného jezdce Škody motorsport, Wilkse ani Meekeho. Na startu však nebudou chybět Andreas Mikkelsen a Franz Wittmann, kteří by mohli bojivat minimálně o stupně vítěžů. Z pravidelných účastníků je doplní Daniel Oliveira a Turkyně Burcu Cetinkaya.

Podnik však obohatí i jiné zajímavé posádky, které během roku nestartovaly. S čílsem jedna a FIA prioritou A vyrazí Katařan Al-Attyiah, který před sezonou sliboval boj o titul nejen na Blízkém východě, ale i v IRC a SWRC. Na tomto podniku tam může alespoň ukázat svoji rychlost.

Za největší pozornost však pro české fanoušky stojí trojlístek českých reprezentantů. Na Kyperské půdě se totiž ukáže Czech Ford Rally Team v kompletním složení s juniorským mistrem světa Martinem Prokopem a Jaromírem Tarabusem, oba na Fiestách S2000. Podrobnosti se můžete dočíst v tiskové zprávě zde. Třetím českým zástupcem bude novopečený sprintový mistr Roman Kresta, jež se na start postaví s Lancerem EVO IX.

Henning Solberg loni, když byl Kypr ještě součástí WRC

Těšít se můžeme i na v současnosti třetího muže v juniorském mistrovství světa. Je jím Estonec Karl Kruuda, který osedlá Suzuki Swift S1600. Svým celkovým pátým místem na nedávné Skotské rally naznačil, že by nemusel být jen favoritem mezi dvoukolkami, ale že by mohl míchat i pořadí celkové. Rychlý bude jistě i Bryan Bouffier s Peugeotem 207 S2000.

Sledujte dějství této soutěže s naším on line zpravodajstvím. Více o historii soutěže se může dočíst zde.

Vytisknout

Diskuze: Cyprus rally: Na koho se můžeme těšít?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Tarabus, Jaromír

Jaromír Tarabus s Elanem na startu Kyperské Rally

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud