Nové info o Sordovi a Meeke o Mini WRC

iM2, 3. prosince 2010, 14:58 Google+

Dani Sordo se na začátku týdne poprvé posadil za volant nového Mini Countrymanu WRC. Podle Španěla je Mini po technické stránce poměrně vyspělé. Také Kris Meeke se vyjádřil pozitivně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
MINI

MINI | foto: www.prodrive.com

Sdílejte článek

Přesun Daniho Sorda k Mini se zdá být povedeným. Španěl strávil pondělí a úterý v základně Prodrivu v Banbury, aby si ošahal nový speciál - Mini Countryman WRC. Absolvoval už i první jízdní testy. "Projekt na mě udělal dobrý dojem. Po testech už učiním rozhodnutí," říká Dani. 

Vzhledem k tomu, že Dani chce zůstat v MS, tak nemá žádnou jinou možnost, než přestoupit k Prodrivu. Dokonce se Dani už nabídl Fordu i Citroënu, že by jeden rok jezdil bez výplaty, tedy jen za konkurecespchopné auto. Oba týmy však požadují určité finanční obnosy. Šéf motorsportu v koncernu PSA, kam patří Citroën a Peugeotu, Olivier Quesnel, už Sordovi nabídl i sezonu v IRC s Peugeotem 207 S2000. "Chci pokračovat ve WRC," zní jasné poselství od Sorda.

Jeho budoucí potencionální kolega, Kris Meeke, zatím předesílá, že na něj nový vůz udělal dobrý dojem, ale je zapotřebí pokračovat ve sbírání informací a zkušeností s novým vozem. "Nechci být optimistou, nikdo totiž neví, jak si stojí ostatní. Už jsem ale za svou karéru měl možnost jezdit v dobrých autech a musím říct, že jsem překvapen tím, kde se nacházíme. Především mě fascinuje, že náš nový vůz už odjel 2000 ostrých kilometrů a za tu dobu se na něm nevyskytl žádný problém," hlásí Meeke.

Také David Lapworth, který je odpovedný za vývoj, se snaží brzdit emoce. O možném titulu v roce 2012 se nechce bavit: "Máme tříletý plán: V roce 2011 chceme vůz poprvé nasadit a sbírat zkušenosti. V roce 2012 dále vyvíjet a bojovat o přední příčky, v roce 2013 pak zaútočit na titul."

Vytisknout

Diskuze: Nové info o Sordovi a Meeke o Mini WRC

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Citroën

Video: Ogier testoval DS3 WRC na asfaltu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud