Čeho chce Mini na Rally Finland dosáhnout?

iM2, 23. července 2011, 21:16 Google+

Pro tým Mini WRT je Finsko teprve druhou soutěží MS, ve které by chtělo dokázat, že čas, který již od premiéry na Sardinii uplynul, smysluplně využilo.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sordo, Dani	 - Del Barrio, Carlos

Sordo, Dani - Del Barrio, Carlos | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Jsou to již dva měsíce od doby, co jsme poprvé viděli Mini na trati rychlostní zkoušky soutěže MS. Tým od té doby absolvoval intenzivní program, který zahrnoval jak jízdy na asfaltu tak šotolině. Celkově se jednalo asi o 3000 ostrých kilometrů. Countrymanny jezdili ve Velké Británii - v Cornbury Parku a na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, v severní Itálii, Německu a Finsku. Posádky továrního týmu absolvovaly ještě navíc seznamovací jízdy na rally v Řecku. 

Ve Finsku na tým čeká velká výzva v podobě snad nejznámějších tratí v MS, předchůdce současného vozu zde slavil v 60. letech úspěchy. "Finsko je rally pro specialisty, profil místních tratí vždy upřednostňoval skandinávské jezdce. Náš program se nachází v počáteční fázi. Proto se nám hlavně jedná o to, aby oba vozy dojely do cíle. Přijemné bude, pokud to bude na předních pozicích," říká šéf Prodrivu, David Richards. 

"Finská rally je krásnou soutěží a splňuje všechny požadavky, které by se daly od soutěže MS čekat. Sám jsem zde pětkrát startoval a vždy to byla nesmírná zábava. Tratě jsou zábavné, je zde hodně skoků a horizontů. Koncentrace musí být na každé RZ velmi vysoká, protože se zde jezdí neustále na plný plyn. Občas zde máte pocit, jako byste jeli na závodním okruhu. S naším testem, který se konal ve Finsku minulý týden, jsem byl velmi spokojen. Auto se chovalo velmi dobře, takže do této rally nastupuji s velkou důvěrou v naši rychlost," říká Dani Sordo. 

Týmový kolega, Kris Meeke, pokračuje: "Doposud jsem byl ve Finsku dvakrát, ale nikdy jsem tam nejel s vozem WRC. Do této rally musíte jít s respektem. Chce to hodně zkušeností, abyste si byli schopni poradit se zrádnostmi tratí. Ty mi právě chybí, proto k rally budu přistupovat s respektem. Na některých rallych si uděláte rozpis a pak podle něj můžete jet na 100 %. Ve Finsku to ale takhle nejde, protože díky skokům se zde dostáváte do jakési třetí dimenze. I přesto se už ale nemohu po delší pauze dočkat, až se opět postavíme na start. Třidenní test, který jsme měli minulý týden, probíhal dobře. Na konci jsem měl z auta dobrý pocit."

 

Vytisknout

Diskuze: Čeho chce Mini na Rally Finland dosáhnout?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Loeb, Sébastien

Německo: Startovní listina plná překvapení

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud