Kalendář WRC 2012 pod palbou kritiky

iAdam, 16. března 2011, 14:40 Google+

Kalendář WRC pro rok 2012 ještě nebyl definitivně schválen a už je pod palbou kritiky. Továrním týmům se moc nechce cestovat daleko přes moře, nesrovnalosti přináší také soutěž plánovaná v Abú Zábí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Quesnel, Olivier

Quesnel, Olivier | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

V přípravovaném kalendáři pro následují sezónu mistrovství světa je třináct soutěží. Jet by se mělo ve Španělsku, Fisnku, Francii, Německu, Řecku, Japonsku, Mexiku, na Novém Zélandu a v Portugalsku. Zbylé dvě soutěže by se měli skládat z úseků ve Švédku a Norsku, soutěž ve dvou zemích je plánována také pro Argentinu a Urugay. Nad Velkou Britnií a Abú Zábím ještě stojí otazníky, v návrhu pro kalendář jsou ale také.

"S kalendářem nesouhlasíme," zastává jednoznačný názor Olivier Quesnel od Citroenu. "V kalnedáři je třináct podniuku, ale z toho pět v zámoří. V minulém roce také nebylo možná zařadit podnik v Abú Zábí do kalendáře, protože se zde nejel žádný podnik jako kandidátský. A teď to má být najednou z ničeho nic možné? Z pohledu logistiky nás šampionát výjde na 1,5 milionů eur a v podstatě za nic. V Abú Zábí, Japonsku a na Nové Zélandu auta neprodáváme."

Abú Zábí ale vyvýjí pro zařazení do kalendáře velkou snahu. Finančně již nepodporuje jen tvární tým Ford, ale i celé mistrovství. Emirát tak naoplátku očekává odpovídající ochotu. Vstříc by zase Emirát mohl vyjí Jeanu Todtovi z FIA na pořádání delších soutěží. Padla také myšlenka, uspořádat podnik nejen v Abú Zábí, ale také jej rozšířit do Ománu a Dubaje.

"Taková soutěž by byla také výrazně dražší," připomíná Sebastien Loeb, i když sám dobře ví, že dlouhé podniky mají i svoje kaldy.  "Mohl jsem také jednou startovat na Safari rally a moc jsem si to užil. Stále mám na tuto soutěž fantastické vzpomínky."

 

Zdroj: rallye-magazin.de

Vytisknout

Diskuze: Kalendář WRC 2012 pod palbou kritiky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

31 posádek na Jordan Rally (WRC)

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud