Lancer s R4 kitem bude rychlejší o 0,5 s/km

iAdam, 8. dubna 2011, 12:25 Google+

Kit R4 pro Lancer poslední generace dostal na konci minulého týdne od FIA oficiální homologaci. Jedním z prvních zákazníků je i Václav Pech, který připravuje vůz již pro start na Šumavě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally bohemia

rally bohemia | foto: www.rallyzone.cz | Turovský, Roman

Sdílejte článek

Vylepšení pro kategorii R4 vyvíjela v pověření od Mitsubishi britská firma MML Sports. Spolupráce s touto firmou však pro Mitsubishi není novinkou, během ní získala autobilka v letech 1996 až 1999 celkem pět titulů mista světa.Na vývoji nové verze vozu se podílel i nenéně známý Ralliart Italia, který bude zajišťovat odbyt kitů.

Ten bude obsahovat několik desítek dílů, mezi nimiž jsou například plexiskolová skla pro snížení hmotnosti a předělané zavěšení, které vyniká nejen sníženou hmotností, ale také lepší geometrií. Je vypočteno, že Lancer s Kitem pro kategorii R4 by měl být oproti enkové verzi rychlejší o půl sekundu na kilometr. Pokud by to tak bylo i ve skutečnosti, dokázali by se zřejmě vozy R4 kategorii S2000 velmi přiblížit.

"Jsme velmi rád, že komponenty byly v pořádku homologovány," uvádí ředitel MML Sports John Easton. "Již nyní máme několik objednávek na kity a jsme rádi, že o ně bude zájem."

České fanoušky může těšit zejména to, že jedním z prvních zákazníků byl Václav Pech. Ten si kit v Itálii vyzvednul již v pondělí, nyní tým pracuje na přestavbě vozu a s některými novými díly se postaví na start již na Šumavě. Se současným vozem skupiny N na absolutní špičku MMČR znatelně ztrácí. S inovacemi ve formě kitu R4 by se mohl znovu ucházet o domácí titul. Další, kdo by mohl z mít z českých jezdců zájem o přestavbový kit, by měl být Jaroslav Orsák.

Vytisknout

Diskuze: Lancer s R4 kitem bude rychlejší o 0,5 s/km

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hanninen, Juho

Startovní listina Rally Islas Canarias (IRC)

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud