Solberg by chtěl podium, Räikkönen zkušenosti

iM2, 26. září 2011, 21:15 Google+

Privátní jezdec Citroënu, Petter Solberg, by chtěl ve Francii vybojovat podium. To další soukromník na Citroënu, Kimi Räikkönen, by rád nasbíral zkušenosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Solberg, Petter - Patterson, Chris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Vedle továrních vozů v rukou Sebastiena Loeba a Sebastiena Ogiera budou ve Francii na startu ještě 3 speciály DS3 WRC. Jako obvykle se bude chtít Petter Solberg zamýchat mezi tovární jezdce a po zisku pódia z Australie získat další dobrý výsledek. Ohledně Kimiho Räikkönena se v minulém týdnu vynořily další spekulace, podle kterých by se měl vrátit do F1 do týmu Williams. Jen připomeňme, že vzhledem k tomu, že v Austrálii nestartoval, tak byl jeho tým ICE1 vyloučen z MS. Třetím soukromníkem na Citroënu DS3 WRC bude Peter van Merksteijn junior.

Největší šance na úspěch z tohoto tria má samozřejmě ex-mistr světa Petter Solberg, který již pojede všechny soutěže až do konce sezony. Nor ve Francii pojede již po jedenácté. Od roku 2010 se soutěž jede kolem města Strassburg. Vloni byl Mr. Holywood třetí. "Výsledek z Austrálie byla velká odměna pro celý tým," říká Petter.

"To hodně posunulo naši motivaci pro zbytek sezony. Asfalt není mým nejoblíbenějším povrchem, ale líbí se mi tato rally. Cesty jsou hodně rychlé a člověk musí hodně dávat pozor na časté změny gripu. Vloni jsem byl třetí. Tento rok bych chtěl dosáhnout minimálně stejného výsledku."

Kimi Räikkönen vloni vypadl. Jeho cílem jsou body. "Mám rád jízdu na šotolině, ale asfalt je pro mě mnohem přirozenějším. Pustím se do této rally, jako do dalších jiných. Chci se vyvarovat chybám a absolvovat co možná nejvíce kilometrů, abych získal zkušenosti."

Vytisknout

Diskuze: Solberg by chtěl podium, Räikkönen zkušenosti

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

rally hustopeče

Rally Příbram: Kresta vyhrál Příbram i titul

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud