Vyburcuje vstup VW do MS také Toyotu a Hyundai?

iM2, 19. října 2011, 09:49 Google+

Vstup Volkswagenu do MS má na celé mistrovství velký vliv. Právě díky wolfsburgské automobilce se o MS zajímají další automobilky, které by se s ní v budoucnu chtěli měřit.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Toyota na konci minulého týdne oznámila, že vstoupí do Le Mans. To bylo veřejným tajemstvím, japonská automobilka se od konce programu v F1 snažila najít nové uplatnění v motorsportu, aby byla jejich nepovedená kapitola v královně motorsportu zapomenuta. Neustále se čekalo na oznámení jejich rozhodnutí, ale i katastrova v elektrárně Fukušima způsobila, že byla Toytota zaneprázdněna jinými věcmi.

Teď už se ale opět motorsport dostal na pořad dne a kromě vstupu do Le Mans (viz zde) se šušká, že se chystá i návrat do MS v automobilových soutěžích. Před tím, než se Toyota vrhla do F1 totiž zaznamenala v rally 4 jezdecké a 3 konstruktérské tituly.

Časy se od té doby změnily, se vstupem VW do MS dostává celý šampionát nový rozměr v plánech výrobců. Některé značky by se totiž s Volkswagenem nemusely chtít měřit pouze na poli sériových aut, ale také na závodních tratích. Už dlouho chodí všechny zprávy o technických předpisech v MS také k Toyotě a v novém Yarisu by měla výbornou výchozí platformu pro WRC.

Podobně vypadá situace i u Hyundaie. Dynamicky se rozvíjející automobilka z Koreje totiž nesoutěží pouze o podíl na trhu, ale také se snaží si vybudovat novou image. Podobně jako nejnovější zprávy ze zasedání světové rady motorsportu ohledně rally chodí do Japonska, tak i do Koreje vždy míří jedna kopie.

I Hyundai má ve WRC určitou historii, ta je ale každopádně o poznání méně úspěšnější než v podání Toyoty. Ve spolupráci s britským MSD nasazoval Hyundai do MS do roku 2003 Accenty. Pak ale vznikly mezi oběma partnery spory o financování celého projektu a Korejci se rozhodli v půlce sezony stáhnout. Díky tomu museli FIA zaplatit rekordní pokutu. Teď by ale mohl přijít nový začátek.

Vytisknout

Diskuze: Vyburcuje vstup VW do MS také Toyotu a Hyundai?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Quesnel, Olivier

Quesnel: Loeb je TOP favorit

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

  2. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud