Volkswagen, Citroën a Toyota vyjedou s vozy WRC 2017 do dvou týdnů

iM2, 31. března 2016, 11:08 Google+

Zbrusu nové vozy WRC ve specifikaci 2017 značek Volkswagen, Citroën a Toyota vyjedou v nacházejících dvou týdnech.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

Volkswagen jezdí s aktuálním Polem R WRC s vývojovými díly na vůz 2017 již od loňského srpna. Proto i u německé značky ještě čekáme na vůz WRC 2017, stejně jako u všech ostatních týmů. Zatímco Volkswagen, Toyota a Citroën hodlají vyjet s novými vozy do dvou týdnů, nový Hyundai a Ford mají, dle předpokladů, vyjet až v červnu nebo červenci.

Šéf továrního Citroënu, Yves Matton, odmítl specifikovat konkrétní datum shakedownu nového C3 WRC. Belgičan však potvrdil, že za volantem bude sdět Alex Bengue a první funkční test proběhne v Satory, firemní testovací trati poblíž Paříže. Šotolinové testy s Krisem Meekem, Craigem Breenem, Stéphanem Lefebvrem a Alexem Benguem budou brzy následovat.

"Kris povede testování, protože má s tímto druhem práce velké zkušenosti. Víme, že muže odvést opravdu dobrou práci," říká Matton. Citroën povede dva paralelní vývojové programy C3 WRC: "Pro Citroën je to normální proces. Letos to [paralelní vývojové programy] uděláme znovu. Druhé auto bude, pochopitelně, evolucí toho prvního."

"První auto, to, které použijeme v dubnu, možná nebude moc blízké tomu, které následně homologujeme. Druhé však už bude blízké [homologační verzi]," přiznal Matton. 

img-responsive

Jaro bude ve znamení prvních testů nových vozů | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

U Volkswagenu poprvé auto specifikace 2017 otestují Jari-Matti Latvala a Sébastien Ogier po Rally Argentina. Testovací jezdci německého týmu, Marcus Grönholm a Dieter Depping, však mají usednout do vozu ještě dříve. "Víme, že auto budeme testovat během jara," zůstává tajemný Jari-Matti Latvala. 

"Snad to bude brzy. Je velmi vzrušující dostat šanci vidět a řídit další generaci vozu Volkswagen. Jsem si jistý, že Marcus [Grönholm] odvedl dobrou práci. Trošku jsem s ním mluvil a jsem si opravdu jistý tím, že auto bude připravené," říká Fin.

Marcus Grönholm k tomu dodává: "Tým dělal neustále menší vylepšení. Prováděl jsem různé testy a musím říct, že to vypadá opravdu dobře. Ale víte, že nemohu říct víc než toto." 

Toyota ústy Tommiho Mäkinena potvrdila, že auto vyjede v dubnu. První kilometry auto posbírá ve Finsku. Je velmi pravděpodobné, že za volantem bude sedět právě čtyřnásobný mistr světa.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen, Citroën a Toyota vyjedou s vozy WRC 2017 do dvou týdnů

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

RallyCup Hradec Králové

Hradecké létání pro Odložilíka a Dostála

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud