Wilson: Ogierovi jsme nabídku nepředložili

iM2, 16. listopadu 2011, 20:29 Google+

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, dále bojuje o prodloužení smlouvy s Fordem v MS. Jedná se o prodloužení kontraktu a jezdecká otázka je momentálně v pozadí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ford

Ford | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Přijde nebo nepřijde? Otázku, jestli v příštím roce pojede Jari-Matti Latvala pro Ford, zastínila dnešní novinka o přestupu Hirvonena k Citroënu. Nicméně přestup Ogiera k Citroënu je pro Malcolma Wilsona momentálně druhořadý. Momentálně totiž bojuje o setrvání Fordu v mistrovství světa. "Dále o tom diskutujeme a bereme v potaz monožství různých aspektů. Bohužel ještě nepadlo žádné rozhodnutí," říká Wilson pro wrc.com. Krom toho také dementoval údajnou nabídku Ogierovi. "Nejsem momentálně v pozici, dát mu nabídku. Ale není žádným tajemstvím, že spolu jednáme."

Ogier je momentálně bez práce, u Fordu by bylo místo...ale bude Ford? 

Probíhající jednání s Fordem měly také důsledek na spolupráci s Hirvonenem, jak Wilson říká: "Měli jsme na něj opci, ale naší prioritou je udržet Ford v MS. Opce vypršela a jeho management musel myslet na jeho kariéru. Je to škoda, ale jejich stanovisko chápu," říká šéf M-Sportu. 

Wilson však musí počítat s tím, že Ford pustí svoji účast v MS k ledu a on bude muset zformovat polotovární tým. Mimořádně důležitá je pro něj samozřejmě otázka peněz: "Samozřejmě se budu snažit zajistit nejsilnější jezdecký pár, jaký budu moci. Ale musíte myslet na spoustu věcí. Nejdůležitější je samozřejmě plat jezdců a to je něco, na co hledíme, abychom zvládli naši situaci."

Jari-Matti Latvala před nedávnem potvrdil jeho loajalitu k Fordu. Nabízí se také Petter Solberg, ten by mohl přinést nějaké peníze od sponzorů a novou možnost spolupráce. Navíc by dále nemusel jezdit jako soukromník. "Vše bude záležet na tom, jaké učiníme rozhodnutí. Snad budeme moci udělat dlouhodobější plán, pokud ne, tak budeme muset změnit způsob myšlení. Každý mohl vidět, že jsme díky našim jezdcům mohli dosáhnout ve Walesu dobrých výkonů. Je zde pro nás mnoho možností," říká Wilson.

Vytisknout

Diskuze: Wilson: Ogierovi jsme nabídku nepředložili

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Hirvonen odchází k Citroënu!

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud