Sébastien Ogier vyhrál Race of Champions

iM2, 4. prosince 2011, 20:05 Google+

Volkswagen zažil perfektní vystopení na ROC. Nejenom masivní zastoupení koncernu bylo v Esprit-aréně znát, ale také budoucí jezdec Volkswagenu v MS, Sébastien Ogier, vyhrál soutěž mezi jednotlivci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Citroën

Citroën | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Teprve před týdnem podepsal Ogier s Volkswagen smlouvu, teď poprvé vystoupil v overalu wolfsburgské značky a vyhrál. Nás může těšit fakt, že v jedné z rozjížděk Ogiera porazil tovární jezdec Škody, Jan Kopecký. Oba jeli ve Škodě Fabia S2000. Ostatní rozjížďky už ale nenechaly nikoho na pochybách, proč právě Ogier je jediným jezdcem za poslední dobu, který dokáže pravidelně držet s Loebem krok. Francouz je totiž vyhrál.

Ve finále se Seb střetl s legendou vytrvalostních závodů, Tomem Kristensenem, který do finále postoupil přes Michaela Schumachera. "Moje první vystoupení v kombinéze VW, navíc v Německu, a hned vítězství na Race of Champions - jsem přešťastný. Byl to napínavý závod proti zvučným jménům. Pro nováčka není jednoduché si zvyknout na tolik rozdílných aut a také na trať. Ale už od začátku jsem měl dobrý pocit," říká Ogier.

"Byla to pro mne velká čest být poprvé pozván na závod šampiónů. Děkuji také fanouškům, kteří se postarali o skvělou atmosféru," pokračoval jezdec Volkswagenu. Pochválil ho i Tom Kristensen: "Sébastien mě velmi zaujal a s Volkswagenem má v rally před sebou zajísté skvělou budoucnost."

Už včera se jel závod národů, ve kterém se po páté v řadě radovali z titulu pro Německu Sebastian Vettel a Michael Schumacher. Obě hvězdy Formule 1 si ve finále poradili s týmem Nordic, který tvořila legenda Le Mans, Tom Kristensen, a hvězda rally, Juho Hänninen. 

Vytisknout

Diskuze: Sébastien Ogier vyhrál Race of Champions

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

VW Polo WRC se představí na RoC

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud