Argentina hodlá uspořádat maratonskou rally, už v roce 2012

iM2, 26. prosince 2011, 21:39 Google+

Argentinská rally bude v roce 2012 opravdovou maratonskou soutěží. Na posádky čeká přes 500 ostrých kilometrů na tratích rychlostních zkoušek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Latvala, Jari-Matti

Latvala, Jari-Matti | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Rally Argentina dostane v sezoně 2012 novou tvář. I nadále se bude skládat ze 3 dnů, ale na účastníky budou čekat delší etapy. Celkem na posádky čeká 503 ostrých kilometrů. Pokud však sečteme vzdálenost soutěže i s přejezdy, tak budou muset účastníci ujet 1 700 kilometrů. Díky tomu dostává rally formát maratonu. Většina soutěží v minulých letech totiž měla pouze 300 až 350 ostrých kilometrů.

Šéf FIA, Jean Todt, chce, aby byla každá rally svým způsobem charakteristická. Francouz by také rád vrátil do šampionátu charakter vytrvalostních soutěží, alespoň některých. Argentinci  se toho chytli a do harmonogramu přidali některé klasické testy. Celkem 7 RZ je delších jak 32 kilometrů. Zkouška mezi El Durazno a Ambul se stane nejdelší v novodobé historii.

Pojede se v neděli a bude měřit 66 kilometrů. Právě zde by se mohlo například rozhodnout o vítězství. V pátek pojedou účastníci hned dvakrát test Ascochinga, který měří 53 kilometrů. Páteční etapa bude ze všech nejdelší.

Centrum soutěže zůstane ve Villa Carlos Paz. Divácký potenciál Buenos Aires tedy zůstane nevyužit. Navíc se také plánuje, že by účastníci mohli v budoucnu, podobně jako na Dakaru, zavítat i do okolních zemí. Mluvilo se o Uruguay nebo Chile.

Zatím však zůstává otevřené, kolik zahraničních účastníku, mimo tovární týmy Citroënu a Fordu, se takového maratonu zúčastní. Spousta týmu plánuje účast v sezoně 2012 bez zámořských podniků. U podniku podobného typu totiž nejenže musí zaplatit náklady na cestování, ale také s sebou přivést odpovídající množství náhradních dílů.

Vytisknout

Diskuze: Argentina hodlá uspořádat maratonskou rally, už v roce 2012

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Kopná (CZE)

Samohýl Škoda Team obhájil na Kopné prvenství

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko

Emocionální odchod Hirvonena od Fordu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud