Hirvonen postupuje krok za krokem

iM2, 22. ledna 2012, 20:46 Google+

Mikko Hirvonen při jeho první soutěži pro Citroën zajel tři nejrychlejší časy a získal solidní bodový příděl. V týmu se tedy Fin, zdá se, dobře zabydlel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Na Rally Monte Carlo si triumf připsal tovární tým Citroënu. Sébastien Loeb na této klasice oslavil již svoje šesté vítězství a navíc si připsal nejlepší čas i na Power Stage. Jeho nový týmový kolega na Power Stage zajel druhý nejrychlejší čas a z této speciálně bodované RZ si tak Citroën odváží double. V celkové klasifikaci Fin obsadil čtvrté místo. Během čtyř dnů si mohl vicemistr světa na svoji DS3 WRC dobře zvyknout. To se podařilo a Hirvonen se tak může dále zlepšovat.

Mikko zajel nelepší časy na RZ 12, 13 a 14, u Citroënu tak plní to, k čemu se upsal. Dovezl i přes všechny nástrahy auto do cíle a získal cenných 14 bodů. "Nebyla to jednoduchá soutěž, ještě když jedete poprvé s novým autem, ale s výsledkem jsem spokojený."

"Oba dva dny na sněhu byly velmi těžké. Na asfaltu se mi jelo dobře a mohl jsem zajíždět dobré časy. Jel jsem opatrně, abych neudělal chybu. Koncentroval jsem se na to, abych dojel do cíle a získal body. Přesně to jsme dělali. Těším se na Švédsko." Tam Mikko Hirvonen v uplynulých dvou letech vyhrál, samozřejmě ještě s Fordem.

S výkonem svého nového chráněnce byl spokojen i nový šéf Citroënu, Yves Matton. "Mikko zvládl to, co jsme od něj očekávali, a sice dojet do cíle na slušné pozici. Dělal krok za krokem. Jeho tři nejrychlejší časy ukazují, že se s autem stále více sžíval. Dojel do cíle, což potřeboval, aby ukázal svoji profesionalitu."

Chválu si mohl Hirvonen poslechnout také z úst Frederica Banzeta, manažera značky Citroën. "Cítím, že Mikko a Jarmo [Lehtinen] do týmu dobře zapadli."


Vytisknout

Diskuze: Hirvonen postupuje krok za krokem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Nobre, Paulo - Paula, Edu

Rally Monte Carlo: Seznam předchozích vítězů

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud