Hájek - Janota na audienci u Opelu - s tovární podporou

Petr Eliáš, 11. února 2012, 20:35 Google+

Mistr Evropy historických rally Miroslav Janota byl společně s majitelem týmu Ctiradem Hájkem oceněn vedením Opelu v Německu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janota, Miroslav

Janota, Miroslav | foto: Hájek Historic Czech National Rally Team

Sdílejte článek

Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem v loňském roce sbírali vavříny na soutěžích mistrovství Evropy historických vozidel rally, a své snažení završili ziskem titulů mistra Evropy v kategorii 2. Jejich úspěchy nezůstaly bez odezvy u automobilky Opel, která má předlouhou tradici v motoristickém sportu a v automobilových soutěžích zvlášť. Vždyť za volantem Opelu seděly takové legendy, jako třeba Walter Röhrl, Ari Vatanen a další. Legendární soutěžní skvosty Opel již dnes stojí v depozitu automobilky, která ale opět velmi vážně zvažuje návrat do automobilového sportu.

Právě návštěvou depozitáře v sídle automobilky Opel v německém Rüsselsheimu začala ve středu 1. února oficiální návštěva Ctirada Hájka a Miroslava Janoty, na kterou byli prostřednictvím Opel Česká republika pozváni. Možnost vidět unikátní sbírku automobilů nesoucí znak Opel spolu s nikdy nezveřejněnými prototypy a originálními historickými závodními skvosty, to bylo samo o sobě velkou poctou pro Hájek Historic Czech National Rally Team. Nadšení přítomných členů týmu pro historickou rally techniku bylo tak zjevné, že odpovědní pracovníci společnosti Opel dali Miroslavu Janotovi šanci, aby spolu se Ctiradem Hájkem usedl do originálního historického Opelu Ascona 400 B, který nesl na svých dveřích jmenovku Walter Röhrl, a alespoň po komunikacích uvnitř továrny Opel si toto vozidlo vyzkoušeli.

 

V depozitáři automobilky Opel by se daly strávit celé dny a technický nadšenec Mirek Janota by měl stále co zkoumat a co fotit. Další část návštěvy Hájek Historic Czech National Rally Teamu v sídle automobilky Opel v Rüsselsheimu ale pokračovala oficiálním přijetím u nejvyššího vedení společnosti, které reprezentovali pánové Michael Meyer - Executive Director Product Marketing & Motorsport Opel / Vauxhall a Joerg Schrott - Commercial Director Motorsport OPC & Motorsport. Zde se celému týmu dostalo poděkování za skvělou reprezentaci automobilky Opel na mezinárodní úrovni. Ctirad Hájek s Miroslavem Janotou si odnesli pamětní plakety a představitelé automobilky se živě zajímali o fungování týmu a náročnost soutěží mistrovství Evropy historických vozidel. Přístup k závodění a perfekcionalismus Hájek Historic Czech National Rally Teamu, stejně jako nadšení Opelu pro tuto myšlenku, se projevilo v navázání hlubší spolupráce, která by následujících měsících měla nabírat zřetelnějších obrysů. Do sezóny 2012 tedy vyrazí Hájek Historic Czech National Rally Team ještě silnější a s tovární podporou automobilky Opel.

 

Miroslav Janota - jezdec: "Nikdy by mě ani nenapadlo, že mě přijme nejvyšší vedení automobilky Opel a ocení naše úspěchy. Jsem šťastný, že o našem závodění ví, a že jej velmi dobře vnímají. Vážím si oficiálního poděkování, kterého se nám dostalo, a potěšila mě i možnost se podívat do depozitáře a vidět originální historická auta. Že budu někdy sedět ve stejném autě jako Walter Röhrl, a že si ho budu moci vyzkoušet i v jízdě, tak to je úplný sen. Značku Opel se budu snažit co nejlépe reprezentovat i v další sezóně, na kterou už se pečlivě připravujeme."

 

Ctirad Hájek - majitel týmu: "Co k tomu říci? Je to ocenění naší práce za tři roky v motorsportu, který se snažíme dělat na 100%, a za to nás Opel ocenil a podpořil do sezony ME 2012. Má na tom zásluhu úplně každý, kdo s námi za tu dobu našeho závodění spolupracoval, a je mi líto, že všechny teď nemůžu vyjmenovat. Závodění s historickým autem je krásné a těžké současně, a proto nás jakákoliv podpora motivuje jít stále dál. Naším cílem je znovu v Evropě uspět a pokud možno i na té nejvyšší úrovni. Víme ale, že k tomu už budeme potřebovat přezbrojit na silnější techniku a během roku se na to pokusíme připravit. Děkuji společnosti Opel Česká republika, která naší návštěvu v Německu iniciovala a vážím si přijetí u nejvyššího vedení této automobilky. K závodění přistupujeme svědomitě, poctivě a profesionálně a je to naše práce přesně podle hesla "Wir leben autos."

Andrej Barčák  - Marketing Director Opel C&S: „Velmi si ceníme výsledků, které v předchozích letech Hájek Historic Rally Team dosáhl. Zisk mistrů Evropy v sezoně 2011 byl navíc vysoce hodnocen i u vedení automobilky Opel, které Ctirada Hájka a Miroslava Janotu přijalo a ocenilo. Jsme rádi, že tým bude pokračovat v závodech mistrovství Evropy historických vozidel rally i v roce 2012 a na další spolupráci se těšíme.“

Vytisknout

Diskuze: Hájek - Janota na audienci u Opelu - s tovární podporou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

FOTO: 1. a 2. etapa Rally Sweden

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud