Hájek Rally Team na Rally Bohemia s Fulínem a Janotou

Petr Eliáš, 2. července 2014, 20:43 Google+

Po dvou letech se Hájek Rally Team vrací na Rally Bohemia Legend se dvěma Kadetty a posádkami Petr Fulín - Tomáš Singer a Miroslav Janota - Michal Ernst.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janota, Miroslav

Janota, Miroslav | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Hájek Rally Team se na rychlostních zkouškách v České republice představil naposledy v roce 2012, kdy na rychlostní zkoušky Rally Bohemia Legend přivezl skotskou posádku Jimmy McRae - Joey Stuchlak, která usedla do mistrovského Opelu Kadett C-GT/E 16 V, s nímž v předchozím roce Miroslav Janota s Pavlem Dreslerem získali titul mistrů Evropy v rally historických automobilů. Po přestávce se letos tým Hájek Rally vrací do Mladé Boleslavi, aby se postavil na start Rally Bohemia Legend a to hned se dvěma posádkami s identickými vozy Opel Kadett C-GT/E 16V.

První posádku Hájek Rally Teamu, která vyrazí s Kadettem po Jimmym McRae, tvoří dvojice Petr Fulín a Tomáš Singer. Tomáše Singera, zkušeného spolujezdce rally není třeba fanouškům automobilových soutěží představovat. Po krátké odmlce se vrátí na místo spolujezdce, aby v rally pomohl stále ještě soutěžáckému nováčkovi Petru Fulínovi. Petr Fulín, jezdec Křenek Motorsport, patří mezi naše nejlepší okruhové závodníky současnosti, kdy po úspěších ve Škoda Octavia cupu, závodech Seat Leon Supercopa a zisku titulu mistra Evropy v závodech cestovních vozů v roce 2013 bojuje i letos o mistrovský titul ETCC s vozem BMW. Letošní sezonu má Petr Fulín na okruzích opět velmi dobře rozjetou a například při závodě WTCC v Bratislavě stanul jako vítěz Yokohama independent trophy na stupních vítězů po boku Sebastiena Loeba. Pro úspěšného okruhového závodníka Petra Fulína bude Rally Bohemia Legend další zkušeností s automobilovými soutěžemi, když svoji jednorázovou premiéru absolvoval v roce 2011 na Rally Vyškov s vozem Mitsubishi Lancer EVO VIII. Druhou posádku se žlutým Kadettem C-GT/E 16V bude tvořit mistr Evropy v rally z roku 2011 a českými fanoušky velmi oblíbený příbramák Miroslav Janota, kterého bude navigovat loňský účastník mistrovství světa v rally v kategorii WRC a rovněž příbramák Michal Ernst.

 

Žluté Opely Kadett C-GT/E z radotínského Hájek Rally Teamu vyrazí do Rally Bohemia Legend, která v pátek 11. července odstartuje v Mladé Boleslavi. V první etapě absolvují první průjezdy třemi rychlostními zkouškami Staroměstská, Lobeč a Vinec za polem soudobých a historických automobilů MMČR a MČR HA a v sobotu vyrazí na trať rychlostních zkoušek v pořadí Chloudov, potom dva na sebe navazující průjezdy RZ Šumburk a dva na sebe navazující průjezdy RZ Sychrov. Do závěrečné RZ Bondy potom Legendy vyrazí před ostatními účastníky Rally Bohemia po 15 hod. 

Ctirad Hájek, majitel týmu: "Letos jsem začal více spolupracovat s okruhovým jezdcem Petrem Fulínem, s nímž se známe už dlouho a jsme kamarádi. Chtěl jsem, aby si také zkusil něco jiného než jsou okruhy a přesvědčil jsem jej na vyzkoušení si auta na Rally Bohemia Legend. Museli jsme dát znovu dohromady celý tým mechaniků, zajistit organizaci a medializaci týmu a už se na Bohemku moc těšíme a já věřím, že si to Fulda užije, a že spolu s Mírou ukáží lidem pořádnou show s historiky. Když jsme Rally Bohemia v roce 2012 přijeli s jimmy McRae viděl jsem, jaká je zde kolem Standy Kafky skvělá parta lidí, kteří mají rádi historické závodění, a proto jsme se rozhodli, že si to po letech opět zopakujeme a pobavíme sebe i diváky. Nic ale nebereme na lehkou váhu, a jako ke všemu, co děláme, i k této akci přistupujeme profesionálně. Proto jsme k Petrovi do auta posadili skvělého a zkušeného spolujezdce Tomáše Singera a připravili jsme dvoudenní testování, kde si Petr osahával historického Opela. Je to proti jeho současnému BMW přeci jen rozdíl, ale musím říci, že se s autem sžil velmi rychle. Věřme, že bude během rally krásné letní počasí, nepostihne nás nějaká smůla, no a držme si palce!"

Petr Fulín, jezdec: "Chci za tuhle šanci poděkovat Ctiradovi a celému týmu. Máme teď za sebou dva dny testů a nesmírně jsem si to užíval. Celý tým je skvělý a působí to na mě, jako když bych tam byl odjakživa. S autem jsem se první den seznamoval v Sosnové na autodromu a celkem mě to chytlo. Dnes jsme jezdili jeden den na klasické RZ v Jelencích. Za den jsem si úsek projel asi dvacetkrát a ty poslední průjezdy už asi byly hodně rychlé. To je ale samozřejmě dáno tím, že jsem si trať zapamatoval a jedu a po paměti. Mám k rally obrovský respekt, chytlo mě to, baví mě to, ale cítím velké úskalí v rozpisu. To je samozřejmě alfa a omega úspěchu. Tomáš Singer mi ale velmi pomáhá, spoustu věcí jsme si ujasnili a po krůčcích se budeme posunovat dál. Těším se, že si Bohemku užiji a zvu fanoušky, ať se přijdou podívat."

Miroslav Janota: "Jsem velmi rád, že jsem po dvou letech dostal šanci se opět svézt s naším Kadettem. Děkuji za to hlavně Ctiradovi Hájkovi a na Rally Bohemia Legend se moc těším, i když je to pro mě momentálně během pár dní velké množství práce, které se musí s přípravou aut udělat. Děkuji také Michalu Ernstovi, který kývl na nabídku sednout si do historika po předchozí sezoně ve WRC. Budu se snažit, aby se mu Bohemka líbila a divákům slibuji, že nepojedeme na čas a na rychlost, ale pobavit sebe a pobavit diváky, kteří nám fandí. Chceme také zpříjemnit první start s Kadettem Petru Fulínovi a ukázat mu, jak je rally krásný sport. Přijeďte se na naše žluté kaďoury do Mladé Boleslavi podívat."

Vytisknout

Diskuze: Hájek Rally Team na Rally Bohemia s Fulínem a Janotou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

bereš, josef

L Racing Team v Lubeníku s trojicou posádok v cieli

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud