Randy historic racing klub na rally Bohemia aneb Waterloo po česku

Miroslav Vebr, 5. srpna 2014, 20:47 Google+

O druhém prázdninovém víkendu se v okolí Mladé Boleslavi sešly posádky k měření sil v dalším dílu Mistrovství ČR historických automobilů. Na startu se opět objevili i posádky našeho klubu a to ve stejném složení jako v Krumlově. Svou krásnou škodověnku opět proháněli bratři Nedbalové a do Renaultu usedl Filip s Honzou.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
randýsek, filip

randýsek, filip | foto: Archiv autora

Sdílejte článek

Trénink pro naše posádky probíhal v pohodě, i když taková porce kilometrů v jednom dni jim dala opravdu zabrat. V pátek nás čekaly přejímky a pak už samotný závod. Ten ovšem jak už napovídá titulek, se příliš nevyvedl. Bratrská dvojice se už do prvního servisu vrátila se špatnou zprávou, že z motoru vychází nepříliš zdravé zvuky. A po dalším zhodnocení situace bylo rozhodnuto raději nepokračovat. Filip s Honzou si také užili své. První RZ absolvovali bez interkomu a do prvního servisu přijeli s obdobnými problémem jako bratři Nedbalovi. Ovšem kluci se nechtěli vzdát a doufali, že i se skomírajícím motorem dokončí alespoň páteční etapu. To se jim skoro povedlo, neboť dokončili všechny RZ, ale cesta z posledního Vince do servisu jim nebyla přána. Takže ani jedna z posádek našeho klubu nedokončila páteční etapu rally Bohemia. Více o všech peripetiích, které nás touto soutěží provázely, už povědí samy posádky.

Michal Nedbal:

Rally Bohemia měl být vrchol naší zkrácené sezony 2014. Nádherné tratě a super organizace slibovaly kvalitní sportovní zážitek. Se servisní zónou nám pomohli domácí matadoři Luboš Picek a Michal Ciller, kterým bych chtěl moc poděkovat. Bohužel na přejezdu do prvního servisu začal motor klepat. Rozhodli jsme se nepokračovat, aby nevznikly ještě větší škody.


Jirka Nedbal: 

Po více jak dvouměsíční pauze od konání Rally Krumlov jsme se všichni těšili na skvělé tratě, které nám organizátoři perfektně připravili. Hlavně sobotní zkoušky byly velmi obtížné a krásné. Bylo dost náročné se na ně připravit v jednom seznamovacím dni, ale všichni jsme to měli stejné a nějak jsme se s tím popasovali. Bohužel jsme si v té době ani nepomysleli, že se k nim ani nedostaneme díky stopce, kterou nám pro tentokrát vystavil motor. Stalo se tak pro nás dá se říct na vrcholné soutěži sezony a tím se posouvají i plány na další závody. Po diagnostice problému, která ještě nenastala, se pokusíme připravit na některý z podzimních závodů a na Bohemii snad složíme reparát třeba příští sezonu.

Filip Randýsek:

Jak už bylo v úvodu řečeno, na Bohemce se nám nedařilo už od samého začátku. Sám ještě nejsem moc zvyklý na takovou dávku najíždění erzet za jeden den. To se taky projevilo na kvalitě rozpisu páteční etapy, která se najížděla ve čtvrteční odpoledne, kdy už jsem toho měl, jak se říká, opravdu plné kecky. Ale co naplat, podmínky měli všichni stejné… Hned v úvodu soutěže nás cvičně potrápila závada na interkomu. Ta se nám podařila operativně vyřešit na přejezdu, prohozením přileb kdy jsem aspoň slyšel, co mi Honza říká. Dál už to byla jenom jedna zkouška trpělivosti za druhou v podobě závady na osvětlení, až po výjezd mimo trať do nějakého dvorku hned po startu 4. RZ. Definitivní důvod odstoupení byla závada na motoru, která mi v té chvíli přišla spíš jako rána z milosti.  Naštěstí jsme bez motoru projeli cílovou fotobuňkou druhého Vince a tímto dokončili páteční etapu, díky čemuž jsme z Bohemky obdrželi taky nějakou tu porcičku bodů.  Závěrem bych chtěl poděkovat Mikimu a kluků v servisu za trpělivost, kterou se mnou mají, i když to někdy nedopadne podle plánu.


Jan Mikulík: 

Pro mě byl start na Bohemce dalším splněným snem. Nádherné tratě na Turnovsku a Železnobrodsku slibovaly neskutečný sportovní zážitek. Asi jen mě připadal všemi vzpomínaný trénink tolika erzet v jednom dni jako návrat k podstatě rally kdy nejen auta, ale i posádky musí prokázat výdrž s minimem odpočinku. Samozřejmě musím uznat, že i já jsem po dokončení tréninku RZ Bondy padl do postele a do deseti vteřin spal jako špalek. I když nám už v pátek večer vystavil stopku motor, byla pro mě Bohemka krásným rallyovým zážitkem a jistě se sem znovu vrátíme. Za celý náš klub bych chtěl opět poděkovat všem, co se podíleli na našem snažení a hlavně našim partnerům za podporu, bez které by to samozřejmě nešlo.

Další soutěží, která byla původně v plánu, měla být Rally Pačejov. Ovšem technické problémy, které zastavily obě naše posádky, jsou dost zásadní, takže oprava si vyžádá delší čas. Proto se barvy Randy historic racing klubu opět objeví až na trati Rally Jeseníky. 

Vytisknout

Diskuze: Randy historic racing klub na rally Bohemia aneb Waterloo po česku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Breen, Craig - Roberts, Gareth

Breen propuštěn z nemocnice, start v Německu ruší

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Rally Šumava v galerii

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud