Randy racing historic klub na rally Jeseníky

Miroslav Vebr, 1. října 2014, 22:07 Google+

Na konci záři se v okolí Šternberku sešly posádky rally historických vozů na tradiční rally Jeseníky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally jeseníky

rally jeseníky | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V prořídlém poli historiků nechyběla posádka našeho Randy historic racing klubu. Na první RZ zajeli kluci čtvrtý čas mezi historiky a vedli svou kategorii. Po druhé RZ, která se jela po trati Ecce homo, se dál drželi na této pozici a jejich ztráta na třetího narůstala stejně jako náskok před pátým v pořadí. Ve stejném stylu absolvovali i zbytek této sekce, takže po čtyřech RZ bezpečně okupovali čtvrté místo mezi historiky. Tento stav by zřejmě zůstal neměnný, kdyby po servisní zastávce nezasáhla vyšší moc v podobě poruchy spojky Karlíkova žigulíku. Tím se kluci s Renaultkem posunuli na třetí místo, které až na pár krušných chvil s chlazením po druhém průjezdu Ecce homo udrželi až do cíle. Více o závodě nám povědí už sami aktéři.  

 

Filip Randýsek: Rally se mi moc líbila, o to víc že se nám podařilo dojet až do cíle, o což jsme se museli několikrát vyloženě zasloužit. Díky tomu na nás kvůli slabší účasti doslova zbylo pohárové umístění, jak ve třídě tak absolutně. Ale jelikož to byl náš poslední závod letošní sezóny, tak to považuji za příjemnou tečku. Děkuji tímto Mikimu za jeho pevné nervy, kamarádskou ochotu a profesionální přístup. 

Jan Mikulík: Jeseníky jsou mým oblíbeným závodem hlavně pro jeho obtížnost způsobenou měnícím se charakterem trati. Startovat opět s Filipem byla velká zábava jako vždy, když spolu jedeme a výsledek byl jen třešničkou na dortu. Za Randy historic racing klub bych chtěl poděkovat jak pořadatelům, tak celému našemu realizačnímu týmu za perfektní práci po celou dobu soutěže.

Další soutěží šampionátu historických vozů je Rally Příbram. Tam se, ale žádná posádka našeho klubu neukáže, neboť již započaly přípravy na příští sezónu.

Vytisknout

Diskuze: Randy racing historic klub na rally Jeseníky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Pešl, Jaroslav

Pešl v Jeseníkách vylepšil sezónní maximum, teď se těší na vsetínské finále

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud