Pešl v Jeseníkách vylepšil sezónní maximum, teď se těší na vsetínské finále

Miroslav Vebr, 1. října 2014, 22:05 Google+

Nejlepší výsledek sezony zajela na předposledním sprintu sezony v Jeseníkách posádka JP Motorsport teamu ve složení Jaroslav Pešl – Roman Pešek. Valaši jedoucí tradičně s vozem Mitsubishi Lancer EVO IX skončili ve své třídě 3 na druhém místě a celkově jim patřila desátá příčka. Body mají o to sladší příchuť, že na třetího Tomáše Růžičku měl Pešl v cíli tři vteřiny.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pešl, Jaroslav

Pešl, Jaroslav | foto: Tomáš Urban, RallyZone.cz

Sdílejte článek

V doposud odjetých závodech MČR ve sprintu Pešl s Peškem jen jednou nedojeli, a to na Kopné. Jinak vždycky atakovali první trojku ve třídě nebo lépe. Na Valašce to byl bronz, pak přišla zmiňovaná Kopná a karambol, poté čtvrté místo v Pačejově, třetí pozice ve Vyškově a ještě o stupínek lepší to bylo v Jeseníkách, kde brala posádka JP Motorsport teamu stříbro ve třídě. Pešl sice začal třemi čtvrtými místy ve třídě, ale ze zbylých pěti zkoušek byl třikrát druhý a dvakrát třetí, a to celkově stačilo na parádní druhé místo. „S výsledkem jsme určitě spokojeni. Hlavně se nám, kromě Kopné, daří konstantně dojíždět do cíle a jak se říká, cíl rally je až v cíli,“ hodnotil Rally Jeseníky polito posádka Jaroslav Pešl. 

Druhé místo je pro Pešla s Peškem o to cennější, že se díky němu udrželi reálně ve hře o celkové druhé místo ve své třídě. „Momentálně jsme průběžně třetí. Aniž bychom chtěli nějak zbytečně kalkulovat, tak víme, že v posledním podniku musíme skončit jakkoliv před Lumírem Firlou a budeme celkově druzí. A to určitě je solidní motivace,“ přiznává Jaroslav Pešl. 

Právě poslední šestý podnik sprintového šampionátu, který se pojede 18. října ve Vsetíně, rozhodne o tom, jak celá sezona nakonec dopadne. „Karty jsou rozdány a my víme, jak musíme dojet, jestli chceme stříbro. Na závod se moc těšíme. Je to doma a chceme se na závěr sezony ukázat fanouškům. Bude nutné zvolit nějaké akorátní tempo, aby to nebylo moc riskantní, ale taky ani příliš pomalé. Každopádně bude Vsetín jako vždy zajímavý,“ těší se na šestý sprint sezony Jaroslav Pešl.     

Vytisknout

Diskuze: Pešl v Jeseníkách vylepšil sezónní maximum, teď se těší na vsetínské finále

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

rally jeseníky

Michal Horák v Jeseníkách bronzový

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud