Capito začal pracovat pro VW

iM2, 5. dubna 2012, 14:26 Google+

Od 1. dubna začala pro VW Motorsport nová kapitola, od neděle totiž převzal Jost Capito vedení týmu od Krise Nissena. Za půl roku by se měl tým objevit s Polem R WRC v MS. Na Capita tak čeká náročná práce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

53letý Jost Capito přichází z Ford Motor Company USA do koncernu Volkswagen, kde před desetiletími posbíral první zkušenosti se závody aut, mimo jiného také ve Formuli 1, jako spolujezdec nebo jako spolujezdec na Rally Dakar mezi kamiony. Svoji kariéru začal vystudovaný inženýr v roce 1984 jako vývojový inženýr vysokovýkonných motorů u BMW. Od roku 1989 pracoval jako vedoucí Porsche pro Porsche Carrera Cup, později převzal odpovědnost za celou značku Porsche. Od roku 1996 do roku 2001 působil jako vedoucí pracovník u týmu F1, Sauber Petronas a od roku 1998 navíc jako provozní ředitel Sauber Red Bull F1 týmu. Na konci roku 2001 přešel k Fordu, kde byl nakonec odpovědný celosvětově za výkonné vozy Fordu a vedl také koncernovou strategii pro motorsport. 

"U Fordu jsem zažil skvělé časy a mám tam hodně kamarádů. Na silnice i na závodní dráhy jsme přivedli skvělá auta. Náš Performance Team byl dobře postaven a pro příští roky jsou před ním zajímavé projekty. Takže když se na to tak podívám, tak jsem společnost opouštěl se slzou v oku," říká Jost Capito pro Motorsport-Aktuell. 

"Musím ale připustit, že to vše mám stále ještě v paměti, jednou se domů vrátím," pokračuje otec tří dětí. "Kdy to ale bude, to se dá jen těžko stanovit. Je bez debat, že výzvy musí člověk přijímat. Už se hodně těším na Volkswagen Motorsport."

Dosavadní šéf VW, Kris Nissen, tak svému nastupci, Jostu Capitovi, přenechává úspěšný tým. Pod vedením Dána tým vyhrál třikrát po sobě slavnou Rally Dakar (v letech 2009 až 2011), ale zároveň to byla v letech 2010 a 2011 trojitá vítězství. Velký úspěch s Volkswagenem však Nissen vidí stále ještě v budoucnosti: "Bude to první světový titul v MS v rally."

Vytisknout

Diskuze: Capito začal pracovat pro VW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ostberg, Mads - Andersson, Jonas

Ostberg chce "opravdové" vítězství

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud