Sordo: Na Novém Zélandu již chci vyhrát

iM2, 17. června 2012, 11:28 Google+

Prodrive se po delší pauze vrací do MS s nemalými cíli. Tím cílem totiž je získat na Novém Zélandu minimálně pódiové umístění, nebo ještě lépe dokonce vítězství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris - Nagle, Paul

Meeke, Kris - Nagle, Paul | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po delší době čekání se Dani Sordo může opět posadit za volant soutěžního vozu na Rally New Zealand. Španěl sice v Argentině soutěžil za volantem Fordu jako náhradník zraněného Jariho-Mattiho Latvaly a v mezičase ještě vyhrály Tour de Corse s Mini S2000, ale za volantem Mini WRC neseděl od Rally Portugal. O to větší je jeho motivace pro nadcházející soutěž: "Tuhle rally mám opravdu rád," říká jezdec.

"Tahle rally sice nepatří mezi moje nejoblíbenější, ale jízdu v soutěžním voze na těchto rychlých šotolinových tratích si opravdu užívám. Jako vždy ze sebe vydám maximum a mým cílem je vítězství. Myslím, že to můžeme zvládnout," říká jezdec, který zde v roce 2008, tehdy ještě v barvách Citroënu, stál na podium.

Jezdec Prodrivu si je ale dobře vědom velmi vyrovnané konkurence: "Loeb je velmi silný, také Hirovnen si na DS3 WRC rychle zvykl." Dani zároveň ví, že i jezdci Fordu, Jari-Matti Latvala a Petter Solberg, budou spokojeni pouze s vítězstvím.

Důvodem, proč si Prodrive, který bojuje s nedostatkem financí, vybral start na této zámořské soutěži, je fakt, že možnost dosažení dobrého výsledku je na této rally vysoká. "Je to rally, kterou jako tým dobře známe. Myslíme si, že na těchto rychlých a technických tratích může vůz prokázat svoji rychlost. Nevidím důvod, proč by Dani nemohl bojovat o stupně vítězství," říká Dave Wilcock, týmový šéf. 

Vytisknout

Diskuze: Sordo: Na Novém Zélandu již chci vyhrát

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Úmrtí

Gareth Roberts zemřel na následky zranění

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud