Solberg: Nechtěl jsem jet jako blázen

iM2, 18. září 2012, 22:29 Google+

Petter Solberg, tovární jezdec Fordu, nakonec soutěž ve Walesu dokončil pouze 0,9s za vedoucím mužem tabulky jezdců, Sébastienem Loebem. Na 2. místě byl naposledy v době, kdy do cíle zbývaly 2 RZ.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Subaru WRT

Sdílejte článek

Petter Solberg připustil, že nechtěl v závěru soutěže riskovat až příliš a jet za hranou, což by mohlo skončit nehodou, a radši se soustředil na zisk svého prvního podia od Rally New Zealand. 

"Mohl jsem jet rychleji, ale nechtěl jsem jet jako blázen, protože dvě posádky na podium je pro Ford velmi důležitý výsledek. To bylo důležitější než riskovat ztrátu celé soutěže. Odpoledne, když jsme odjížděli ze servisu, tak sem byl připraven zatlačit ještě více, ale nechtěl jsem moc riskovat. Víte, to jsem udělal v Řecku, a nebylo poté zrovna nejpříjemnější potkat Malcolma Wilsona. Nebylo to nic příjemného," líčí norský soutěžák. 

I přesto, že nakonec Nor dojel třetí, tak si dle svých slov souboj s Loebem, který po něm od roku 2004 získal všechny tituly, užíval. "Bylo velmi vzrušující být zapojen do tak těsného souboje. Před závěrečnou zkouškou to bylo tak napjaté, že ani Seb ani já jsme se nemohli podívat na sebe navzájem. Byla to masivní bitva. Na předposlední zkoušce pršelo, ale mě se podařilo udržet souboj otevřený až do poslední zkoušky. Dostal jsem se na první místo, ale pak jsem udělal menší chybu, když jsem trefil břeh. Pak jsem se znovu vrátil, ale nestačilo to."

To Malcolm Wilson byl s výkonem svého svěřence velmi spokojen. "Petter svedl fantastickou bitvu o druhé místo a ačkoliv ji prohrál, tak může být se svým výkonem spokojen." 

Vytisknout

Diskuze: Solberg: Nechtěl jsem jet jako blázen

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica v Itálii opět tvrdě boural

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud