Mini v rally končí, Prodrive pokračuje

iM2, 12. října 2012, 22:25 Google+

Mini ukončuje své angažmá v MS v automobilových soutěžích. Naproti tomu Prodrive pokračuje dále a snaží se pro rok 2013 připravit úplný program pro WRC. Kdo za ně ale pojede, to zůstává stále nejasné.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Araujo, Armindo	 - Ramalho, Miguel

Araujo, Armindo - Ramalho, Miguel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

"Mini své angažmá ve WRC po sezoně 2012 ukončí. Ke konci sezony se, dle předpisů FIA, díky účasti týmu Mini Portugal Teamu zúčastníme všech soutěží sezony, a tak dostaneme homologaci pro Mini John Cooper Works. Pro všechny zúčastněné zařídíme, že vozy budou ve WRC i nadále nasazovány na bázi zákaznických aut. BMW Motorsport bude i nadále spolupracovat s Prodrivem na vývoji turbomotoru 1,6l," řekl Dr. Kay Segler, ředitel Mini pro obor obchodní kooperace a marketing v tiskové zprávě.

Motorsport Italia tak v roli továrního týmu končí. "Bylo pro nás velkým potěšením v MS v rally oficiálně prezentovat značku Mini. Spolupráce byla velmi úspěšná, když nejlepším bodem bylo určitě páté místo Chrise Atkinsona v Německu. A s Paolo Nobrem to nakonec nebylo tak nudné. Teď se soustředíme na budoucnost a těšíme se na nové výzvy," sdělil tým Motorsport Italia. To tedy znamená, že i tým Motorsport Italia končí s vozy Mini JCW WRC ve WRC a budoucnost Chrise Atkinsona je nejistá.

Mezi Mini a Prodrivem zůstává vše při starém, na platné smlouvě se nic nezměnilo. Prodrive bude vozy nadále nasazovat, optimalizovat a prodávat. "V aktuálním ekonomickém kontextu není rozhodnutí Mini ničím překvapivým. Je ale dobré, že značka chce své vozy vidět na soutěžních tratích i příští rok. I nadále budeme dělat vše pro naše zákazníky i pro náš vlastní WRC tým," řekl Richard Taylor z Prodrivu. 

Tovární jezdec Mini, Paolo Nobre

O jezdeckém složení se zatím nic neví, nicméně již v brzy by měly být oznámeny detaily o sezoně 2013. Taylor se ale zmínil o dalším vylepšení v oblasti motoru, transmisích a nebo šasi. To by se mělo objevit zkraje příští sezony. "Pracujeme na vlastním plánu účasti ve WRC 2013 s Mini John Cooper Works WRC. Vstup Prodrive WRC týmu oznámíme, stejně tak jako jezdecké složení brzy. Máme připraveno několik dalších vylepšení na motoru, šasi a transmisích. Plánujeme jejich nasazení v prvním čtvrtletí roku 2013."

Jen připomeňme, že Prodrive a BMW spolu mají platnou smlouvu do roku 2018.

Vytisknout

Diskuze: Mini v rally končí, Prodrive pokračuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

MINI

Jarkko Nikara se pro Rally Catalunya připojuje k Prodrivu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud