Zajímavé zprávy ohledně Mini, dočkáme se dvou týmů i v příštím roce?

iM2, 20. října 2012, 21:58 Google+

Během Rally Italie minulý rok v květnu oznámil Volkswagen svůj plán na vstup do MS v automobilových soutěžích. Během stejného víkendu debutoval na tratích soutěže MS také zbrusu nový Mini John Cooper Works WRC. Jenže teď to s budoucností Mini v MS nevypadá moc růžově.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Atkinson, Chris - Prevot, Stephane

Atkinson, Chris - Prevot, Stephane | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ještě ale než Mini JCW WRC v MS absolvoval první kilometry, tak jsme byli svědky poměrně masivní PR kampaně ze strany BMW/Mini. V servisním parku v přístavu v Olbii stálo prvotřídně vybavené a se skvělým servisem pro hosty připravené VIP Hospitality značky. Na velkých obrázcích visících vedle vstupu do Hospitality centra byly fotky odkazující na slavnou minulost značky a na nový soutěžní vůz. Šéf Prodrivu, David Richards, byl pyšný na to, že jeho společnost může při návratu této kultovní značky do MS hrát významnou roli.

O 17 měsíců později, shodou okolností opět na Sardinii, vypadá situace kompletně jinak. Krátce po startu sezony ztratil Prodrive svůj status továrního týmu ve prospěch týmu Motorsport Italia. Minulý pátek Mini oznámilo, že v budoucí sezoně už jako tovární tým v MS nepojede. Smutný konec vozu, který druhými místy ve Francii vloni a na Monte Carlu letos ukázal, že potenciál rozhodně má...

V aktuálně probíhající Rally d'Italia Sardegna to vypadá, že by mohl Chris Atkinson získat pro značku Mini páté místo. "Ještě pořád jednáme s Mini, abychom je mohli v budoucnosti v motorsportu zastupovat. Zprávy minulého týdne nás velmi zastihly. Podařilo se nám zajistit velmi talentovaného jezdce a představit konkrétní vývojový plán, který by nám měl pomoci," říká týmový manažer týmu Motorsport Italie, Bruno de Pianto.

"Auto se posunulo vpřed, Chris je jím velmi potěšen. Poslední testy proběhly velmi pozitivně. Doufáme, že i Mini rozpozná, že bychom mohli být konkurenceschopní - dokonce i v duelu proti Volkswagenu a Hyundai. BMW připravilo pro tento vůz nový motor, který bude dávat o 5 % vyšší výkon. Minulý víkend se rozběhl na testovací stolici. Tato kombinace by nás byla opravdu schopna posunout vpřed, navíc s jezdcem jako je Chris."

Vytisknout

Diskuze: Zajímavé zprávy ohledně Mini, dočkáme se dvou týmů i v příštím roce?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Novikov, Evgeniy - Minor-Petrasko, Ilka

Wilson: Mladíci hájí čest M-Sportu

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud