Sainz-Moya by mohli vyjet s Polem R WRC v MS

iM2, 19. listopadu 2012, 19:14 Google+

Po povedeném startu posádky Carlos Sainz - Luis Moya na Rallylegend v San Marinu Volkswagen zvažuje další možné nasazení této posádky. V nové sezoně by měla dvojice nastoupit i k jedné soutěži MS!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen Motorsport

Volkswagen Motorsport | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

I přesto, že v poslední kompletní sezoně v MS jezdil Carlos Sainz se spolujezdcem Marcem Martím, fanoušci si spíš pamatují Luise Moyu jako navigátora španělského jezdce. Společně tato legendární dvojice odstartovala letos do Rally Legend, kde poprvé ukázala Polo R WRC v opravdové soutěži. Kamkoliv se posádka dostala, byl o ní mezi diváky enormní zájem.

"O Rally Legend jsem toho již hodně slyšel. Všichni mi říkali - Luisi, musíš zde někdy startovat. Teď, po prvním startu zde, jsem opravdu dojatý. Když si člověk uvědomí, kolik lidí si na nás pamatuje, to je neuvěřitelné. Určitě jsem zde nebyl naposledy," říká Moya. 

Očividně to ale také nebylo poprvé a naposledy, co dvojice Sainz-Moya jezdila s Polem R WRC. Oba se výrazně podíleli na jeho vývoji: "Naposledy jsme testovali ve Španělsku, Portugalsku a Finsku. Asi tři týdny před startem mi Carlos řekl, že by byl Volkswagen rád, kdybychom startovali v San Marinu, nemohl jsem odmítnout."

Po velmi kladném ohlasu zvažuje Volkswagen start této dvojice ještě v jedné soutěži MS, Moya je tím nadšený: "Kde bychom startovali, to je na VW. Já osobně bych si ale přál Řecko nebo Argentinu, zdejší tratě opravdu dobře známe."

Start by měl být malou odměnou za práci, kterou Španělé při přípravě Pola R WRC odvedli. Všichni v týmu doufají, že auto bude konkurenceschopné, Moya o tom nepochybuje: "Na papíře sice stojí, že je Carlosovi již 50 let, ale pořád je zatraceně fit. Je tím nejlepším testovacím jezdcem v tomto sportu a každý inženýr oceňuje, jak dokáže vysvětlit chování auta. Každý tým zatím dokázal s Carlosem získat titul, to říká vše!"

Vytisknout

Diskuze: Sainz-Moya by mohli vyjet s Polem R WRC v MS

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Motorsport

Latvala na konec mohl otestovat Polo R WRC

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud