Ogier chce vyhrát co nejdříve, porazit musí Citroën

iM2, 31. prosince 2012, 11:44 Google+

VIDEO PŘEDSTAVUJÍCÍ VÝVOJ POLA R WRC; Jezdec VW, Sébastien Ogier, počítá s tím, že z kraje sezony 2013 budou na Citroëny ztrácet. Nicméně brzy by se tato ztráta měla rozplynout.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Po uplynulé sezoně strávené ve Škodě Fabia S2000 se Sébastien Ogier opět dostane do speciálu WRC. S Volkswagenem Polo R WRC se Francouz zúčastní všech 13 závodů sezony a jeho cílem je ukončit letitou dominanci Citroënu. "Citroën bude podle mého názoru týmem, který budeme muset porazit," řekl Sébastien Ogier v rozhovoru pro redbull.com a dodává: "Minimálně se budeme snažit dostat se za ně co nejblíže, jak jen to bude možné. Naším cílem je samozřejmě co nejdříve vyhrávat."

Pro začátek sezony 2013 však pilot s vítězstvími nepočítá: "Do šampionátu vstupujeme s novým týmem i autem. Ve srovnání s ostatními tak jsme v menší nevýhodě. Momentálně je těžké říci, jak přesně na tom s výkonností jsme." Zároveň si je však Ogier jistý, "že ostatní rychle dohoní. Minimálně je to náš cíl". 

Do VW také přichází dosavadní jezdec Fordu Jari-Matti Latvala, který byl letos v celkovém hodnocení třetí. Podle Ogiera je to dobrá volba. "Je hodně rychlým jezdcem a v uplynulých testech rozdával hodně cenné zkušenosti. Jeho vstup je pro vývoj auta velkým přínosem."

Že by Latvala dobrovolně opustil roli týmové jedničky u Fordu jen proto, že by měl smlouvu s VW již od konce roku 2011, si Ogier nemyslí: "Jsem si jistý, že to mezi námi bude těsný duel. Patří to k tomu a proto máme rallysport rádi."

S fenomenálními výsledky svého krajana a bývalého kolegy u Citroënu, Sébastiena Loeba, by Ogier být poměřován nechtěl. "To, co dokázal během deseti let, je jednoduše neuvěřitelné. Dosáhnout toho stejného jako on, by bylo možné jen velmi těžko, spíše skoro nemožné. Chtěl bych být prostě sám sebou a pokud to bude možné, tak vyhrát můj první titul ve WRC. Pak uvidíme, jak to půjde dále," dodává vítěz závodu Race of Champions 2011. 

Na již za tři týdny začínající sezonu 2013 se Ogier už hodně těší. "Letos jsme hodně testovali a snad jsme dobře připravení. Monte-Carlo je skoro mojí domácí rally. Monte je místem, kde nejvíce pocítíte rallyovou historii. Už se hodně těším, až tam budu startovat."

Vytisknout

Diskuze: Ogier chce vyhrát co nejdříve, porazit musí Citroën

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Chicherit, Guerlain - Perin, Michel

Přichází Mini čas?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud