Konec dobrý, všechno dobré

Ondřej Krajča, 12. února 2013, 17:56 Google+

Martin Hudec úspěšně dokončil Švédskou rally, která znamenala jeho premiérový start v mistrovství světa v rally. V celkovém hodnocení dojeli se spolujezdcem Jakubem Kotálem na 31. místě, ve WRC2 brali jeden bod za desáté místo a ve Production Cupu skončili šestí. Při premiéře posádka dovezla vůz v pořádku do cíle, což je základ na kterém se dá stavět. Dalším startem Martina Hudce v MS bude Portugalská rally.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hudec, Martin

Hudec, Martin | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

„Jsem moc rád, že jsme se dostali do cíle našeho prvního závodu v rámci mistrovství světa,“ řekl Martin Hudec. „Zároveň jsem smutný za sobotní chybu, ale i to je rally. Hodně jsem se za celý týden naučil a hodně učení mě stále čeká. V neděli ráno jsem se nemohl dostat do správného tempa a byl jsem dost nervózní, v poledne se to ale zlomilo a zbytek zkoušek jsem si vychutnal. V Portugalsku mě čeká další velká škola a doufám, že se tam vyvaruji podobných problémů. Nový povrch bude pro mě hodně náročný. Neznám ho a proto absolvujeme před soutěží velký test, abych zbytečně první den neztrácel čas jako zde. Mou prioritou je dojíždět závody, sbírat zkušenosti a zrychlovat. Některé časy ukázaly, že jsme schopni bojovat o pódium. Taktéž věřím, že se nám letos podaří dostat na stupně vítězů v rámci produkčních vozů. Každému jezdci bych přál zažít tento výjimečný závod, tratě zde ve Švédsku jsou neskutečně krásné a velmi zábavné, nepoznal jsem dosud něco takového. Jsem moc vděčný mé rodině a celému Semerád Rally Teamu. Poděkovat chci pak hlavně Martinovi a Pepovi Semerádovým, že mi pomohli tento start zrealizovat,“ dodal Martin Hudec.

„Domů jedeme spokojeni,“ zhodnotil účinkování posádky Martin Semerád. „Samozřejmě výsledek mohl být výrazně lepší, ale to je prostě sport a na podobná zklamání si člověk musí zvyknout a hledat pozitiva. Martin během závodu výrazně zrychlil a přitom jel hlavou. Pochopil také jak důležité je testování před konkrétním závodem, kde člověk získá představu o jízdě na daném povrchu a neztrácí tak čas v prvním dnu závodu. Chtěl bych poděkovat celému týmu za dobře odvedenou práci, Martinovi s Kubou pak za pěkný a hlavně uvážlivý výkon. Již nyní se velmi těším na další závody v nejprestižnějším šampionátu,“ zmínil Martin Semerád.

Vytisknout

Diskuze: Konec dobrý, všechno dobré

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Jost Capito: Věděli jsme, že Ogier dokáže být rychlý

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud