Citroën: Konec plánů na WTCC?

iM2, 18. února 2013, 20:24 Google+

Neustálá neutěšená finanční situace v koncernu PSA by mohla vyústit až v přehodnocení plánů na účast ve WTCC. Aktivity značky v motorsportu jsou znovu na pořadu dne.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Minulou středu byly oznámeny finanční výsledky koncernu PSA, když ztráta za loňský rok dosáhla 5 miliard eur (asi 127 miliard Kč). Jedná se o nejvyšší ztrátu v historii značky. Je tak nutné přijmutí nějakého ozdravného plánu, v rámci kterého tak určitě bude muset někdo obhájit aktivity značky v motorsportu. Mohlo by tak dojít i k odřeknutí avizovaného vstupu značky do WTCC (Mistrovství světa cestovních aut). 

"I když je WTCC uděláno cenově rozumně a ke značce sedí, tak bez posvědcení od představenstva nebudeme mít žádný program," říká týmový šéf, Yves Matton, pro motorsport-aktuell. Belgičan zdůraznil technickou spřízněnost WRC a WTCC, která by tak přechod ulehčila i po finanční stránce. Hodiny běží a první testovací jízdy mají začít už v létě, aby byl Citroën na plánovaný vstup od sezony 2014 dobře připraven.

Pokud by ale od šéfů nepřišlo povolení, tak by také pravděpodobně následoval konec spolupráce se Sebem Loebem. Není žádným tajemstvím, že plán na vstupu do WTCC byl hodně podpořen touhou udržet Loeba u značky. "Moje rozhodnutí je jasné: Stahuji se z MS v rally a brzy budu závodit na okruzích. Snad s Citroënem. Když to tak vezmeme tak je WTCC jedinou variantou, jak by mě značka jako aktivního jezdce mohla nadále využívat," řekl Sébastien Loeb pro MSa. 

V rally zajistil přežití týmu nový sponzor, kterým se stalo Abú Dhabí, které zalepilo velkou díru v rozpočtu. Emirát s francouzskou závodní stájí uzavřel smlouvu na 5 let. Tím by mělo být zajištěno, že DS3 WRC budeme vídat i nadále.

Vytisknout

Diskuze: Citroën: Konec plánů na WTCC?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Ford

Malcolma Wilsona překvapil Pontus Tidemand

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud