Honza Černý nespí...

Ondřej Krajča, 19. března 2013, 21:34 Google+

O Honzovi Černém a Pavlu Kohoutovi nebylo několik týdnů moc slyšet. Co dělají naši reprezentanti v těchto dnech?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Černý, Jan

Černý, Jan | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Honza Černý s Pavlem Kohoutem v tomto roce přesedlali na techniku té nejvyšší kategorie pro domácí mistrovství a mistrovství Evropy v podobě vozu kategorie S2000. S černou Škodou Fabia S2000 se mladíci představili na zasněžené rakouské Jänner Rally, ale také v Lotyšsku. Obě soutěže byly zařazené do seriálu ERC - mistrovství Evropy a všude příbrabmsko - pražská dvojice zanechala velmi dobrý dojem. Zejména čtvrté místo v Lotyšsku v těsné blízkosti těm nejrychlejším vzbudilo ohlas laické i odborné veřejnosti. Teď je ale několik týdnů klid a nejen fanoušci se ptají, co dělá Černý - Kohout?

Honza Černý byl v uplynulých týdnech vyhlášen jako jeden z nejlepších soutěžních jezdců současnosti v České republice, kdy v anketě motoristických novinářů s názvem Zlatý volant získal za rok 2012 třetí místo a postavil se tak vedle Jana Kopeckého a Martina Prokopa. Na mezinárodní scéně se jméno Jan Černý objevilo v seznamech prioritních jezdců Mezinárodní Automobilové Fderace FIA, což je velmi vybraná společnost těch nejlepších soutěžáků současnosti. Priorita FIA Honzovi Černému zaručuje nízké startovní číslo na soutěžích zařazených do evropských pohárů i v případě mezinárodních rally.

 

Tou nejdůležitější činností, které se teď Honza Černý věnuje je zajištění financí pro další soutěže ERC mistrovství Evropy. „Rozhodně nespíme, celý tým maká jak to jenom jde. Auto je připravené na další soutěže, ale to nejzásadnější je sehnat dostatek finančních prostředků a to mě teď zaměstnává nejvíce. S účastí na nadcházející soutěži ERC na Kanárských ostrovech jsme ani v předběžném plánu před zahájením sezony nepočítali, je to příliš finančně náročné. Budu určitě soutěž sledovat na internetu a těším se hodně na Roberta Kubicu, ale fandit budu nejvíc Honzovi Kopeckému se Škodovkou, to je jasné. Pracujeme teď na zajištění dalších startů, ale výsledek teď ještě nemohu potvrdit. Ve hře je i účast na některých domácích soutěžích MMČR a teď momentálně zvažujeme, jestli se objevíme na Rally Šumava. Nic ale teď není jistého," uzavírá Honza Černý.

Před další soutěží, které se Honza Černý s Pavlem Kohoutem zúčastní proběhne samozřejmě i test, o kterém vás jistě budeme informovat a možná se zde dočkáme i nějakého překvapení. Honza Černý se testování věnoval i v uplynulém týdnu, kdy byl jako poradce přítomný testu slovenského reprezentanta Martina Kočiho na šotolině nedaleko Českého Krumlova. Fanoušci rallysportu se mohli s Honzou Černým i Pavlem Kohoutem osobně setkat na besedě rally jezdců v Želechovicích, které se oba zúčastnili a jejíž atmosféru si moc pochvalovali.

Sledujte novinky z týmového dění na facebooku (www.facebook.com/cernyracing) a na týmových stránkách www.cernyracing.com .

Vytisknout

Diskuze: Honza Černý nespí...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Al-Attiyah, Nasser

Al-Attiyah zajel nejlepší rally v MS v kariéře

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud