Souboj Ogier vs. Loeb v Monaku - jak jezdci hodnotí závod?

iM2, 27. května 2013, 21:20 Google+

AKTUALIZACE; Sébastien Ogier a Sébastien Loeb se utkají o tomto víkendu v ulicích Monte Carla. Nebude to však s vozy WRC, ale, jak jsme Vás před časem informovali v rubrice "Ve zkratce", usednou v rámci víkendu Formule 1 do vozů Porsche Supercup.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien

Ogier, Sebastien | foto: Volkswagen Motorsport

Sdílejte článek

AKTUALIZOVÁNO:

Sébastien Ogier byl startem s Porsche v ulicích Monaka unešen: "Je to neuvěřitelný pocit startovat v Monaku v Porsche Supercupu. Pro mě to byla neobyčejná zkušenost. Gratuluji Seanu Edwardsovi [týmový kolega Ogiera], který odjel skvělý závod a vyhrál. Moje nejrychlejší časy v jednotlivých kolech nebyly moc vzdáleny od těch Seana. To není špatné, když vezmeme, že jsem v Porsche trénoval pouze půl dne.

Snažil jsem se probojovat více dopředu, ale v Monaku je předjíždění zkrátka nemožné. Teď jsem rád z předvedeného výkonu a těším se do Řecka." To Sébastien Loeb doufal v lepší výsledek: "Oba dva závody Porsche Supercupu, jak v Monaku tak v Barceloně, mě opravdu bavily. Pochopitelně jsem doufal v lepší výsledky.

Ale na druhou stranu jsme věděli, že prosadit se proti specialistům z toho šampionátu bude těžké. Navíc předjíždět v Monaku, pokud neudělá někdo před Vámi chybu, je velmi obtížné. Uvidíme, třeba se někdy do této skvělé série vrátím."

AKTUALIZOVÁNO:

Mladší z Francouzů porazil svého zkušenějšího kolegu i v závodu. Sébastien Ogier byl v cíli závodu v Monaku klasifikován na 13. místo, Sébastien Loeb dokončil závod jako 16.

AKTUALIZOVÁNO:

Po kvalifikaci je na tom lépe Sébastien Ogier, který je 14. Loeb je o dvě příčky za ním na 16. místě.

PŮVODNÍ ZPRÁVA:

Tři týdny poté, co si to tito dva kohouti rozdali o vítězství v Argentině, se proti sobě postaví opět v rámci Porsche Mobil 1 Supercupu. Oba budou mít k dispozici identické 460 koňové Porsche 911 GT3. Poprvé si tak oba Francouzi změří svoje síly na okruhu.

Na oba čeká na 3,3km dlouhé městské trati čtvrteční volný trénink (od 17:30), kvalifikace se jede v pátek v 9:45 a v neděli v 9:45 je na programu 16kolový závod. Sébastien Ogier nastoupí v týmu Team Allyouneed by Project 1 a na svůj start se již těší.

"Bude to velmi speciální, zažít Monte Carlo z nesoutěžní perspektivy. V Porsche jsem seděl poprvé před 14 dny, když jsme testovali na Hockenheimringu v Německu. Loňský vítěz seriálu, Sean Edwards, mi dával rady a na konci už jsem s vozem jezdil docela dobře.

Se stejnými vozy už oba Sébastienové jezdili...

Pochopitelně budu pořád lehce sledovat Sébastiena. Touha být lepší tu vždy bude, ale on má mnohem víc zkušeností na závodních okruzích než já. Budu se proto snažit si víkend hlavně užít a jako vždy pojedu jak nejlépe umím," říká jezdec Volkswagenu.

Sébastien Loeb v minulosti v Monaku na závodním okruhu v rámci víkendu F1 nikdy nezávodil, jeho výhodou jsou však zkušenosti s vozem Porsche. Jezdec Citroënu v minulosti několikrát jel v rámci Porsche Carrera Cupu ve Francii. Během Grand Prix de Pau v roce 2012 zaznamenal dokonce dvojité vítězství. Loeb už letos v Porsche Supercupu jednou jel, v Barceloně byl 11.

...rok 2011 se zapsal do historie jejich vzájemným soubojem v rámci jednoho týmu o titul

"Jet v tomto šampionátu je velká výzva - řekl bych téměř nezvládnutelná! Vždy jsem si užíval starty v Porsche Carrera Cupu ve Francii. Je to opravdové závodění. Všichni mají stejná auta a jediné co Vám zbývá, je bojovat. Vždy jsou to těsné závody s dobrými souboji. Porsche Super Cup je ještě o krok výš."

Vytisknout

Diskuze: Souboj Ogier vs. Loeb v Monaku - jak jezdci hodnotí závod?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Pech, Václav

Pech-Uhel absolutními vítězi Rallye Český Krumlov

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud