Ogier o nehodě: Moje chyba, bylo to složité místo

iM2, 23. srpna 2013, 18:07 Google+

Sébastien Ogier připustil, že ve svých poznámkách o kluzkém místě, kde dnes při ADAC Rally Deutschland havaroval, neměl zmínku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien

Ogier, Sebastien - Ingrassia, Julien | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Francouz přenocoval ze čtvrtka na pátek na prvním místě před svým týmovým kolegou, Jarim-Mattim Latvalou, s náskokem 5,7s. Nicméně při brždění do jedné ze zatáček dnešní první zkoušky, Mittelmosel, trefil předním levým kolem obrubník a poškodil tak zavěšení. Dnes ráno v Německu pršelo, ale tratě oschly dost na to, aby většina TOP závodníků nasadila tvrdé suché gumy. Ovšem Ogiera, který do zkoušky startoval jako první, jedno z míst překvapilo.

"Byli jsme překvapeni kluzkým místem během brždění. V brzdném bodě to bylo ještě trochu vlhké a my jsme to neměli v rozpise. Za daných podmínek jsem tam přijel o trochu rychleji a jel jsem přímo do příkopu, kde byl malý obrubník, který poničil zavěšení," řekl o nehodě Sébastien Ogier. 

Vítězství z roku 2011 Ogier nezopakuje

Seb se však dokázal s poškozeným autem dobelhat do cíle, ovšem se ztrátou 2,5 minut. Na přejezdu se se svým spolujezdcem, Julienem Ingrassiou, poškozené zavěšení snažili opravit pomocí upínacích pásů. Avšak po 17 km další zkoušky museli zastavit znovu. "Bylo docela těžké s autem jet a bylo to asi i trochu riskantní. Kolo se hodně hýbalo a nakonec upadlo celé," řekl Ogier pro wrc.com.

Špiony Ogierovi v Německu dělají Simon Jean-Joseph a Benjamin Veillas, ti trať brzy ráno projížděli, aby jezdci mohli nahlásit případné změny v rozpisu, Ogier však odpovědnost za nehodu bere na sebe. "Nebyl to problém Juliena. On dělal svoji práci. Možná něco s našimi špiony. Bylo to poprvé, co jsme s nimi spolupracovali, ale neztěžuji si na jejich práci. Je vždy těžké odhadnout podmínky, když je mokro, ale rychle to usychá."

"Je tady časový rozestup mezi tím, co oni projíždí zkouškou a co jí projíždím já, takže si na nikoho neztěžuji. Já řídím auto a já jsem odpovědný za chybu. Bylo to obtížné místo," uzavřel Francouz.

Vytisknout

Diskuze: Ogier o nehodě: Moje chyba, bylo to složité místo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Novikov, Evgeniy

Novikov: Chtěl jsem až moc, jel jsem přes limit

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud