Hirvonen o Austrálii: Člověk potřebuje velkou odvahu

iM2, 10. září 2013, 19:48 Google+

Trojnásobný vítěz z Austrálie, Mikko Hirvonen, vzpomíná na svoje vítězství z let 2006, 2009 a 2011, tedy z posledních tří pořádaných soutěží na tomto kontinentu, a na charakteristiky tratí.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko

Hirvonen, Mikko | foto: www.citroen-presse.com

Sdílejte článek

Od roku 2006 je Mikko Hirvonen v Austrálii neporazitelný. Proto je Fin horkým favoritem na vítězství i v tomto ročníku. Na minulé ročníky soutěže samozřejmě vzpomíná rád: "V sezoně 2006 se soutěž jela v okolí Perthu a já jsem po skvělém souboji s Petterem Solbergem získal svoje první vítězství ve WRC. V roce 2009 se soutěž poprvé jela na východním pobřeží. Tehdy jsem se zapletl do souboje se Sébastienem Loebem, který vyhrál, pak byl ale penalizován."

Všichni jezdci Citroënu tehdy obdrželi minutovou penalizaci. "Díky tomu jsem získal čtvrté vítězství v řadě a ujal se vedení v jezdeckém hodnocení. Po soutěži ve Walesu přede mnou Seb skončil o jeden bod a porazil mě tak. Před dvěma roky oba Citroëny po startu vypadly. Po prvním dni jsem vedl, pak jsem ale ztratil čas, díky čemuž mě můj týmový kolega předstihl. Nakonec jsem ale rally vyhrál já."

"Tyto cesty neznáme nijak zvlášť dobře, protože jsme zde jeli pouze v roce 2011. Tehdy bylo místy vlhko. Nicméně cesty se nacházely v zásadě v dobrém stavu. Etapy se jely na rychlých a plynulých cestách. Člověk se do toho rychle dostal, ale potřeboval velkou odvahu, aby v některých sekcích neztrácel tempo."

"Je pěkné, že na kraji trati nejsou žádné skály. Celkově vzato můžeme říci, že je to rovnější verze Rally Finland." Po vítězství v Německu se Citroën nachází v dobré náladě. "Byl to speciální moment pro každého v týmu Citroënu, nechali jsme to ale rychle za námi, abychom se mohli soustředit na nadcházející soutěž."

Po Sordově vítězství a třetím místě Hirvonena tak Citroën na VW ztrácí 26 bodů. "Náskok našeho konkurenta mezi značkami jsme řádně zmenšili. Titul je ještě v našich možnostech, na každé rally ale musíme odvést perfektní výkon, abychom měli šanci. Bojujeme proti dvěma velmi silným týmům, které budou v Austrálii velmi silné. To musíme mít na paměti."

Vytisknout

Diskuze: Hirvonen o Austrálii: Člověk potřebuje velkou odvahu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

barum rally zlín

Trpké rozloučení s Peggym

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud