Meeke byl osloven Citroënem už kolem Rally de France

iM2, 12. prosince 2013, 11:14 Google+

Kris Meeke byl v pondělí potvrzen jako tovární jezdec týmu Citroën pro sezonu 2014. Brit však o tom věděl už dva měsíce, ale musel si toto tajemství nechat pro sebe.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
rally madeira

rally madeira | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

Zatímco se na internetu čile spekulovalo o možné sestavě továrního týmu Citroën pro další sezonu, Kris Meeke již dávno věděl, že právě on bude jedním z dvojice továrních jezdců. "Byl jsem osloven kolem Rally de France v říjnu. A přestože jsme ještě museli vyřešit detaily, tak bych nikdy neřekl ne," říká jezdec.

"Mít před sebou kompletní sezonu s týmem jako je Citroën - týmem, který vyhrál tolik titulů a je na takové profesionální úrovni - je mým snem od doby, co jsem jezdil Juniorský šampionát v letech 2005 a 2006. Od té doby to občas bylo složité. Daleko častěji jsem zažil pády než vrcholy, ale vždy jsem věřil v to, že mám schopnosti na to, abych jezdil v MS.

Jsem moc rád, že lidé jako Yves Matton a další z Citroën Abu Dhabi týmu mi také věří." Po sezoně, kdy Citroën nedokázal po několikaleté dominanci obhájit ani jeden z titulů, které jim navíc sebral nově příchozí Volkswagen, se tým s mnohamilionovým rozpočtem rozhodl nepokračovat s oběma svými jezdci - Mikko Hirvonenem a Danim Sordem - a vše vsadit na dravou a po úspěchu hladovou dvojici - Kris Meeke a Mads Ostberg.


Po dlouhé absenci ve WRC (od roku 2011) dokázal ihned zajíždět velmi konkurenceschopné časy...

Přitom Meekeovi, který působil v roli testovacího jezdce značek Citroën a Peugeot po několik minulých let, už mnoho lidí nevěřilo poté, co zahodil obě šance, které dostal (Finsko a Austrálie). Jeho devizou však je určitě fakt, že dokáže pravidelně zajíždět časy mezi nejlepšími pěti jezdci MS, což jeho oba starty potvrdily. Navíc od konce projektu Mini a vozu John Cooper Works WRC v MS Meeke ve WRC neseděl. V DS3 WRC má tak odjeto zatím málo kilometrů.

"Je velmi jednoduché se ohlédnout za těmi dvěma soutěžemi a vyvodit poměrně jednoznačný závěr - vyjel jsem v obou případech mimo trať a auto rozbil. Ale takto by se ty dva starty soudit neměly. Bylo na nich mnohem víc pozitivních věcí než negativních. Jasně, negativa byla velká a konečné výsledky prostě chyběly. Ale zbytek, ten tu byl."

Vytisknout

Diskuze: Meeke byl osloven Citroënem už kolem Rally de France

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Sordo, Dani

Dani Sordo má zatím jisté jen čtyři soutěže, chce ale víc

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud