Wilson: Ogier je neporazitelný

iM2, 22. února 2014, 19:54 Google+

Šéf M-Sportu, Malcolm Wilson, moc nevěří konkurentům Sébastiena Ogierav boji o titul. V tomto a příštím roce bude dle něj úřadující mistr světa neporazitelný a z jeho týmu nemůže čekat konkurenta.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Novikov, Evgeniy

Novikov, Evgeniy | foto: www.worldrallypics.com

Sdílejte článek

Malcolm Wilson se v tomto byznysu pohybuje už dlouho na to, aby byl schopen odhadnout opravdové rozložení sil. Poté, co přišel o tovární podporu Fordu už nemůže Fiestu RS WRC vyvíjet takovým tempem, jak by si jeho tým asi představoval. Vloni sice M-Sport nevyhrál ani jednu rally, i tak ale jeho tým předváděl (hlavně zásluhou Neuvilla) velmi slušné výkony.

"Vloni jsme byli několikrát blízko vítězství. Ale jen tehdy, když měl Sébastien Ogier problémy," říká Malcolm Wilson, který očekává jasnou dominanci Francouze. "Není tu nikdo, kdo by ho mohl porazit. Ne v tomto roce nebo v příští sezoně." Ačkoliv Volkswagen svoje Polo v zimě vylepšil, tak M-Sport nezaostává nějak moc a také se snaží o další vývoj Fiesty. 

Vloni byl v Mexiku M-Sport především díky penězům z Kataru v lepší pozici než bude letos...

"Nový motor by nám býval určitě pomohl, ale byli jsme rádi, že padlo rozhodnutí o zmrazení homologací vozu kategorie World Rally Car. Je bez debaty, že toto opratření nám a Yvesi Mattonovi z Citroënu hodně pomohlo, protože nemáme rozpočet na to, abychom dále tak vyvíjeli, jak jsme byli zvyklí. Rozdíl by tak určitě narostl více, než jaký je teď."

I když M-Sport před sezonou testoval v přední části modifikovanou Fiestu, tak momentálně není jasné, kdy se můžeme dočkat debutu přepracované verze tohoto speciálu. "Momentálně neplánujeme vůbec žádné změny, ačkoliv máme dovoleno využít dvou žolíků [pro nasazení zlepšení], jeden pro motor a druhý pro šasi. Momentálně ale nemáme žádný důvod ho využít. Pokud bychom ho potřebovali, tak by to bylo něco jiného, ale jak říkám, momentálně k tomu nemáme žádný důvod." 

Napínavá situace u M-Sportu se ještě přiostřuje tím, že v zimě přišli o peníze od Kataru, které do týmu přitékaly přes Nassera Al-Attiyaha. Na jeho návrat to momentálně nevypadá, i když Wilson se této myšlenky určitě nevzdává: "Stále spolu ještě jednáme. Kdo ví, co se stane? Aktuálně ale jednání s Katarem každopádně dále probíhají."

Velkou část rozpočtu také tvoří finance, které M-Sport získává prodejem Fiest v nejrůznějších specifikacích. "V posledních měsících jsme prodali tři auta WRC a máme objednávku na jedno nové auto specifikace Regional Rally Car. Upřímně řečeno, na trhu nevidíme žádné zpomalení. Ale určitě teď stavíme více aut ve specifikaci R5 než WRC nebo RRC."

Vytisknout

Diskuze: Wilson: Ogier je neporazitelný

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Monte Carlo

Hyundai od Portugalska se třemi vozy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud