Kubica a jeho osobní zápas mezi ním a jeho tělem

iM2, 2. března 2014, 19:57 Google+

Už od svého vstupu do MS v rally budí Robert Kubica velkou pozornost. Zatímco někteří od něj očekávají rychlé úspěchy, tak Polák si dává jiné cíle.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
me

me | foto: www.rallyzone.cz | Krajča, Ondřej

Sdílejte článek

Robert Kubica ve Formuli 1 platil za muže budoucnosti. Pak ale přišla jeho škaredá nehoda v rally. Přitom nejen v testech před sezonou 2011 ve Formuli 1 v Renaultu vypadaly jeho výkony více než slibně. Pak ale přišla Rally Ronde di Andora a Kubicova nehoda, při které projelo svodidlo vnitřkem jeho auta a několikrát zlámalo jeho pravou ruku a nohu. Pravou ruku mu museli doktoři zachraňovat v několika hodinové operaci. 

O tom, že jeho ruka byla vážně poškozena svědčí i to, že do dnešního dne může řídit rally auta jen díky speciální úpravě řazení. Polák si ale neztěžuje, moc dobře ví, že může být rád, že přežil. Úplně šťastný ale zřejmě také není, byl totiž jedním z nejlepších v F1, kam by se v budoucnu někdy rád vrátil. Cesta bude ale dlouhá. 

A tak se Robert vrhl na rallysport a dost lidí překvapil svým talentem, který jsme v MS už dlouho neviděli. Vloni získal titul ve WRC2, v lednu vyhrál úvodní soutěž ME, Jänner Rally, a pak přišly jeho oslnivé časy na Rally Monte Carlo. Nevyvarovaly se mu ale nehody, ale ruku na srdce, s těmi se museli vypořádat i ti nejlepší rally borci. Kubica narozdíl od nich ale stojí už od začátku své kariéry pod drobnohledem medií. 

"Mimořádná očekávání a v krátkém čase velké věci. U mě ale určitě také záleží na tom, že ve Formuli 1 jsem platil za hodně rychlého a spolehlivého pilota. To znamená, že můžu jezdit hodně rychle a konstantně. Dát to ale dohromady je na rally mnohem těžší než na okruzích," říká Robert Kubica, který rally vidí především jako příležitost, jak minimalizovat omezení své ruky po nehodě. "Hodně lidí se dívá jen na výsledky. Mnohem důležitější než moje vítězství ve WRC2 a titul v MS je pro mě moje učební křivka a zlepšování výkonů. Je to hodně osobní zápas mezi mnou a mým tělem."

Vytisknout

Diskuze: Kubica a jeho osobní zápas mezi ním a jeho tělem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Hyundai

Paddon: Vloni jsme jezdili, abychom zaujali Hyundai, jde o tovární angažmá

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud