Naváže Citroën bez Loeba na devět argentinských triumfů v řadě?

iM2, 6. května 2014, 23:08 Google+

Dokáže Citroën i bez Sébastiena Loeba vyhrát v Argentině? Hlasy z týmu jsou opatrné.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo

Hirvonen, Mikko - Lehtinen, Jarmo | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hned devětkrát za sebou stál jezdec Citroënu v Argentině na nejvyšším stupínku. V roce 2003 vyhrál Carlos Sainz, od té doby jsme byli svědky neuvěřitelné série Sébastiena Loeba, která trvala 8 let. Teď si musí Citroën poradit bez argentinského krále. A také bez týmového šéfa, Yvese Mattona, který bude v době soutěže na Slovensku, kde se jede další závod WTCC.

"Argentina patří k vrcholům naší sezony. Podmínky na trati i počasí se mohou neustále měnit. Je to velkolepá rally a pro náš tým velmi zvláštní," připouští Marek Nawarecki, který Mattona bude zastupovat. Jako příprava na Argentinu posloužily zkušenosti z Mexika, kde se také jede ve vysokých nadmořských výškách, a dvoudenní test na Sardinii. 

Tam si tým vyzkoušel tři různá nastavení, která jsou pro tři naprosto odlišné etapy Argentínské rally potřebná. První den jsou tratě plynulé a široké, druhý den pak hodně technické a třetí den se pojede v kopcích. Nastavení DS3 WRC tedy bude tým mezi jednotlivými etapami měnit. Více už prozradí Didier Clément, hlavní inženýr: "Nejde o žádnou revoluci, ale jezdci budou mít k dipozici více možných nastavení."

Ostberg byl na podiu ve Švédsku a Portugalsku

Pro Madse Ostberga jde již o čtvrtý start na této soutěži. Po podiích ze Švédska a Portugalska doufá v další: "Příprava byla perfektní, pokročili jsme opravdu vpřed. Opět jsem více přizpůsobil svůj styl vozu DS3 WRC. Dřív vedly zkoušky v horách spíše do kopce, letos se bude závodit i z kopce, to bude pekelná výzva. Naším cílem je dobrý výsledek. A kdo ví, podle průběhu soutěže se možná pokusíme zaútočit."

Kris Meeke by potřeboval zlepšit nepovedené výkony z předešlých soutěží, Argentinu ale zná jen z IRC: "I když trať nemá nic společného s tou z roku 2010, tak mám alespoň ponětí o tom, co mě čeká. Narozdíl od předešlých soutěží tak netápu ve tmě úplně. Během testů všichni tvrdě pracovali. V oblasti trakce a vyvážení jsme se hodně posunuli. Teď je třeba, abych neudělal žádnou chybu. Základem jsou dobré seznamovací jízdy. Je jedno co se stane, ale auto musím dovést do cíle. Už jsme ukázali, že jsme rychlí, teď se musíme vyvarovat i chybám."

Meeke zatím zajel nejlépe ve Monte Carlu

Vytisknout

Diskuze: Naváže Citroën bez Loeba na devět argentinských triumfů v řadě?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert

Kubica: Chyby s WRC nejsou neobvyklé, vítězství ve WRC2 bylo víc neobvyklé

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud