Citroën před Argentinou: Loeb se vrací

iM2, 28. dubna 2013, 16:30 Google+

V Argentině se vrací za volant tovární DS3 WRC Sébastien Loeb. Francouz chce pokračovat ve své výjimečné sérii. I další dva jezdci francouzské značky chtějí na šotolinových tratích uspět.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Loeb, Sébastien - Elena, Daniel

Loeb, Sébastien - Elena, Daniel | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Argentina je místo totálního triumfu Sébastiena Loeba. Legendární Francouz vyhrál v Argentině soutěž pokaždé v předešlých 7 letech a letos chce s touto statistikou pokračovat. Po dvou soutěžích, kdy absentoval, však neví, co se od něj může očekávat: "Je těžké říci, zda-li tato pauza, kdy jsem nejel poslední dvě soutěže, ovlivní moji rychlost na začátku soutěže." 

Úřadující mistr světa i přes neúčast ve dvou soutěžích stále drží v hodnocení MS třetí příčku. Rally Argentina je pro něj speciální soutěží. Také týmový kolega, Mikko Hirovnen, má na Argentinu dobré vzpomínky. Vloni dokázal po dobu soutěže držet s Loebem krok. 

Díky zisku druhého místa tak Citroën vloni v Argentině vybojoval ceněný double. Fin je v tabulce na druhém místě, na vedoucího Ogiera již nicméně ztrácí 54 bodů. Po poslední soutěži v Portugalsku ale v oblasti nastavení DS3 WRC učinil pokrok správným směrem: "Po Portugalské rally jsme opět testovali a v oblasti nastavení DS3 WRC jsme se posunuli o krok dál správným směrem.

V posledních dvou soutěžích jsem byl druhý, teď bych chtěl o jedno místo poskočit vpřed a tuto rally vyhrát." Třetí jezdec Citroënu, Dani Sordo, se na výzvu v Argentině velice těší: "Miluji Argentinskou rally! Je to soutěž, při níž se cítím jako doma."

Španěl drží aktuálně pátou příčku v MS. V Portugalsku sice vyšel bodově naprázdno, ale povzbuzující je fakt, že dokázal držet tempo s Ogierem: "S autem jsem mohl dělat, co jsem potřeboval a myslím, že nebýt chyby jsem mohl bojovat o vítězství. Tím se ale nechci nechat ukonejšit, podmínky v Argentině budou zcela odlišné."

Vytisknout

Diskuze: Citroën před Argentinou: Loeb se vrací

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Ogier, Sebastien

Volkswagen před Argentinou: Do Jižní Ameriky jede v roli lídra

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud