Meeke chce na Sardinii začít opatrně, talisman si v autě ponechá

iM2, 21. května 2014, 16:35 Google+

Navzdory zisku podiového umístění z Argentiny chce Kris Meeke volit na Rallye Italia Sardegna opatrný přístup.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Meeke, Kris

Meeke, Kris | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Pilot Citroënu získal v Jižní Americe své letošní druhé podiové umístění poté, co jsme první den soutěže mohli vidět několik odstoupení a Severní Ir se tak dostal na průběžnou podiovou příčku. Pak už si prozíravou jízdou svoje umístění udržel až do cíle. Pro Meekea bylo velice důležité vyvarovat se další chyby poté, co ve Švédsku, Mexiku i Portugalsku chyboval. Na Sardinii tedy chystá stejnou taktiku jako pro Argentinu.

"I když na Sardinii mohu trochu těžit z mých dřívějších zkušeností, tak k tomu chci přistoupit stejně jako v Argentině. Pojedu stejným způsobem a uvidíme, jak to dopadne v cíli. Je třeba, abych pokračoval stejným stylem, dokud nezískám veškerou svoji důvěru," řekl Kris Meeke pro wrc.com. 

"To podium jsme získali díky naší výkonnosti. V pátek jsem byl dostatečně rychlý na to, abych se dostal na tuto pozici, poté jsem si ji už jen držel. I přesto jsem stále ještě docela vzdálený rytmu Ogiera a Latvaly. Mám za sebou teprve pět soutěží mé první kompletní sezony, takže nemůžeme čekat, že to všechno hned přijde." Meeke sardinské tratě zná, vždyť zde startoval už čtyřikrát. Naposledy se na jihu Evropy ale představil v roce 2011 za volantem speciálu Mini John Cooper Works WRC, tehdy ale musel vzdát. 

V Itálii už Meeke s vozem WRC jel, avšak před třemi roky

"Většinu těch cest už znám, ale některé speciálky se jedou opačně a pár jich také neznám. S rozpisem tam tedy začnu znovu na bílem listu papíru. Dobrý výsledek z Argentiny vás nezbytně nepřinutí přemýšlet nad honěním se za dobrým výsledkem, napřed to chce získat zkušenosti a rychlost pak přijde." 

Jedna věc je ale jasná, suvenýr v podobě malé plastové podkovy, který Meeke dostal od fanouška před Argentinou, v autě zůstane. "Fungovala v Argentině, takže tam zůstane a uvidíme, jak dlouho to vydrží. Nejsem nějak zvlášť pověrčivý, ale když mě lidé podporují a jsou natolik hodní, že mi to dají pro štěstí, tak byste si to měl vzít," zakončil Kris Meeke.

Vytisknout

Diskuze: Meeke chce na Sardinii začít opatrně, talisman si v autě ponechá

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Solberg, Petter	- Patterson, Chris

Jednání o technických pravidlech pro sezonu 2017 v Ženevě

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud