Peterhansel opouští X-Raid Mini, přechází k Peugeotu

iM2, 17. června 2014, 21:46 Google+

Stéphane Peterhansel přesedá z Mini do Peugeotu. Tuto informaci již potvrdil jak německý X-Raid, který se stará o přípravů Coutrymannů pro pouštní závody, tak tovární tým Peugeotu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peterhansel, Stéphane - Cottret, Jean Paul

Peterhansel, Stéphane - Cottret, Jean Paul | foto: X-raid

Sdílejte článek

Cesty X-Raidu a Stéphana Peterhansela se rozcházejí. Po pěti společných letech se obě strany po vzájemné shodě rozhodly předčasně ukončit vzájemnou spolupráci. Původní smlouva totiž obsahovala i účast na Dakaru 2015.

"Náš tým je dobře strukturovaný a organizovaný. Už se hodně těšíme na další Dakar a další výzvu, která stojí před námi. Pro náš tým vidím světlou budoucnost a Stéphanovi přeji všechno nejlepší v jeho nové výzvě. Byl jedním z klíčových faktorů při vývoji týmu X-Raid a projektu MINI ALL4 RACING," říká Sven Quandt.

"Po pěti společných letech a dvou vítězstvích chci přijmout nový úkol," řekl Stéphane Peterhansel, který se již o víkendu na jedné akci 'svezl' v plastovém šlapacím Peugeotu.

Z klasického speciálu přesedá Francouz do buggy

Stéphane Peterhansel se totiž objevil na závodu podomácku vyrobených speciálů bez motorou z kopce dolů po boku svého nového týmového kolegy, Cyrila Desprese, v Parc de Saint-Cloud, což je nedaleko Paříže. Jejijch speciál samozřejmě nápadně připomínal Peugeot 2008 DKR. Pak už nebylo důvodu pochybovat o tom, jak Peugeot, Red Bull a Total tento projekt pojali. 

Díky Peterhanselovi tak tým Peugeot-Total získal opravdu snovou sestavu. Vždyť Peterhansel Dakar vyhrál šestkrát na motorce a pětkrát s autem, což je v historii Dakaru rekord. Pro Francouze, který bude opět startovat se svým navigátorem Jeanem-Paulem Cottretem, je přechod k Peugeotu logickým krokem. 

"Jsem hrdý na to, že jsem součástí tohoto týmu. Když jsem jezdil v motorkách, tak býval Peugeot také na startu a já chtěl vždy trávit večery s tímto týmem. Bylo neuvěřitelné tehdy trávit večery s Ari Vatanenem. Když bylo jasné, že se Peugeot do tohoto maratonu vrací a přišla nabídka, tak jsem nemusel dlouho přemýšlet, jestli tým podpořím. Pro moji inspiraci toho ve vytrvalostních soutěžích dosáhli už dost," říká Stéphane Peterhansel.

Sportovní ředitel Peugeotu, Bruno Famin, zná sílu svého týmu a vítězství chce hned v prvním roce. "Doufám, že Carlosovi [Sainzovi] a Stépnanovi [Peterhanselovi] budeme moci dát auto, se kterým budou moci bojovat o vítězství už při prvním startu v roce 2015. Pro Cyrila [Desprese] bude po přechodu z motorky do auta důležité, aby se co nejrychleji vše naučil."

Vytisknout

Diskuze: Peterhansel opouští X-Raid Mini, přechází k Peugeotu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

rally český krumlov

Ypres Rally - ŠKODA se těší na belgické jubileum

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud