Neuville si byl zavzpomínat na Ypres, jaký program na něj čeká dále?

iM2, 23. června 2014, 09:52 Google+

I když letos samozřejmě Thierry Neuville na startu Ypres Rally nebyl za volantem závodního speciálu, tak na jeho domácí závod nezapomněl a přijel alespoň jako divák. O víkendu se ale rozhodně nenudil.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot

Peugeot | foto: www.ircseries.com

Sdílejte článek

"Každopádně bych zde raději seděl za volantem závodního speciálu. Jsem závodník skrz na skrz. A v závodním autě bych mohl sedět den co den," říkal s úsměvem Thierry Neuville, který na Ypres mohl trochu se zpožděním oslavit svoje 26. narozeniny. "Zvláště zde, kde je bláznivá atmosféra. Na Ypres bývá tolik fanoušků, také z Německa přijíždí vždy hodně lidí. Je vždy velkou zábavou, být zde na startu. Teď mohu publiku něco vrátit a být zde pro fanoušky o něco déle."

Ačkoliv se na Ypres Neuvillovi ne vždy zrovna dařilo - ve dvou ze třech startů vypadl - tak má na tuto soutěž hezké vzpomínky. "Moje první mezinárodní podium bylo na Ypres, to bylo v roce 2010 třetí místo s Peugeotem Belgie. V roce 2009 jsem zde měl vůbec první šanci si vyzkoušet mezinárodní soutěž. Upoutal jsem na sebe tehdy dobrými časy. Od té doby mě sledovaly některé větší týmy."

Thierry Neuville na Ypres Rally 2009, kde startoval v rámci projektu BFGoodrich Driver

O své zkušenosti zvláště z počátečních fází své kariéry se Neuville o víkendu podělil s juniory z ME. Eurosport ho totiž požádal, jestli by s mladíky nepromluvil o různých aspektech života závodního jezdce. "Také jsem začínal s vozem R2, takže pro ně bylo hodně zajímavé, jak a proč se to dále vyvíjelo. Člověk do toho prostě musí dát vše a tvrdě věřit svým cílům. Samozřejmě, že občas přijdou zklamání, ale ty musí člověk umět unést. Někdy můžete skopit hlavu, ale mě to vždy motivuje k pokračování." 

V mezičase mezi časem stráveným s juniory a autogramiádou pro diváky zašel Neuville také na zvonici v Ypres. Tam natáčel svůj vstup pro Eurosport. To, že je Thierry poměrně zaneprázdněným, ukazuje jeho následující program - už v neděli letěl do Polska na přípravu na další závod WRC, odtud jede do anglického Goodwoodu na Festival of Speed, kde na něj mimo jiné čeká natáčení pro Top Gear. Pak jede na pět dní na Rallyshow do Koreje, odkud míří přímo na testy před Rally Finland, až odtud se bude vracet domů do Belgie. 11. a 12. června má v plánu zúčastnit se opět jako divák podinku rallycrossu v Mettetu. To jeho navigátor, Nicolas Gilsoul, o víkendu komentoval jako TV expert pro francouzskou veřejnoprávní televizi RTBF.

Vytisknout

Diskuze: Neuville si byl zavzpomínat na Ypres, jaký program na něj čeká dále?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Loix, Freddy - Miclotte, Fréderic

ŠKODA v Ypres Rally slaví páté vítězství v řadě

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud