Hyundai zapracoval na nastavení auta, zlepší se v Polsku?

iM2, 24. června 2014, 17:37 Google+

Polská Rally musela čekat na svůj návrat do WRC pět let. Pro většinu jezdců tak budou tratě kompletně nové. V táboru Hyundai se na nadcházející soutěž dobře připravili.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas

Neuville, Thierry - Gilsoul, Nicolas | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Hyundai do Polska míří dobře připraven, na novou soutěž v MS testoval v květnu se všemi třemi posádkami. Thierry Neuville a Juho Hänninen testovali oba dva po dvou dnech, Hayden Paddon se svezl jen jeden den. Tým navíc k přípravě využil také minulou soutěž v Itálii, kde jsou tratě docela podobné. 

"Polsko není novou zemí jen pro nás, ale také pro ostatní týmy. Početné zkoušky jsou dokonce kompletně nové. Jsou rychlé, ale často hodně písčité a proto bude hrát dobrá trakce důležitou roli. Kromě toho jsme mezi Argentinou a Sardinií dále vyvíjeli nastavení auta a diferenciálů. Rally nebude jednoduchá, ale chceme se učit. Cílem je opět dovést všechna tři auta do cíle," říká týmový šéf Michel Nandan

Thierry Neuville na Sardinii vystřihl několik velmi slušných časů a v jednom měřeném testu byl dokonce nejrychlejší. "Sice nakonec vše nedopadlo dle plánu, ale v Polsku chceme profitovat ze zkušeností získaných v Itálii. Písčitý polský podklad pro mě bude novinkou. Asi dá autům docela zabrat, ale jízda v Polsku bude určitě zábava. Musíme si ale počkat, jaké bude počasí. Ale jsme připravení na jakékoliv podmínky."

I Juho Hänninen dokázal na Sardinii získat jeden nejrychlejší čas. Fin navíc dokázal se svoji i20 WRC vést soutěž Mistrovství světa, což se mu také podařilo v kariéře poprvé. Pak ale přišla jeho nehoda. "Z konce soutěže jsme byli samozřejmě zklamaní, ale o to více se teď těšíme na Polsko. Rally nebude jednoduchá, pro mnoho týmů bude novou. Ale my tam už testovali, což bude hodně nápomocné. Je skvělé, že poprvé pojedeme v Litvě. Po pozitivním startu v Itálii chceme tentokrát bezpodmínečně dojet do cíle a pomoci tak týmu v dalším vývoji auta."

Vytisknout

Diskuze: Hyundai zapracoval na nastavení auta, zlepší se v Polsku?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Šumava (CZE)

Rally Šumava v galerii

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

reklama

Doporučujeme

Kubica, Robert - Szczepaniak, Maciej

Minorová: Kubica je pohádkově rychlý

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Hustopeče nadále v tradičním formátu

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud