Solberg o jezdcích: Mikkelsen budoucí mistr, Evans zaujal

iM2, 9. listopadu 2014, 18:57 Google+

MS v rallycrossu analyzuje současné jezdce MS. Nora nepřekvapuje, že je nejrychlejší Sébastien Ogier, naproti tomu v letošním roce jej mile překvapil Elfyn Evans.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Solberg, Petter

Solberg, Petter | foto: Citroën Sport

Sdílejte článek

Petter Solberg vždy bavil v MS své fanoušky jízdou na hraně a zábavným pojetím, za což si vysloužil přezdvíku "Mister Hollywood". Nor jezdil MS více než 10 let. Vrcholem byl pochopitelně zisk titulu v roce 2003 se Subaru, kdy porazil v přímém souboji Sébastien Loeba. I v dalších letech se držel na špici, avšak suverénního Loeba už nikdy v konečném hodnocení neporazil.

Subaru se po sezoně 2008 stáhlo z MS, následně jezdil Petter tři roky za soukromý tým, než se v roce 2012 stal továrním jezdcem Fordu. Jenže ani nové tovární angažmá mu další vítězství nepřineslo, po sezoně tedy odešel do rallycrossu. Zde se mu letos podařilo vyhrát titul mistra světa a o minulém víkendu odjel finále belgického šampionátu v rally.

MS v rally Nor stále sleduje a současné úspěchy Volkswagenu ho nepřekvapují: "Ogier je, zcela podle očekávání, opět nejrychlejší. Latvala na něj útočí, ale jde to ztěžka. Je ale hodně motivovaný. Nejsem si ovšem jistý, že ho může porazit," pochválil Solberg bývalého kolegu od Fordu. Volkswagen letos prohrál jen jednou, doma v Německu, kde po chybách obou dvou hlavních jezdců vyhrál Hyundai.


Petter Solberg ve své poslední sezoně ve WRC jezdil s Fiestou RS WRC

Mimo VW o sobě hodně dává, především v druhé půlce roku, vědět Kris Meeke z Citroënu: "Meeke mě stabilními výkony překvapil. Využil příležitost, aby se toho hodně naučil. Zvláště na některých soutěžích zazářil, někde měl smůlu. Ale OK, potřebuje zkušenosti."

Dalším, kdo letos Pettera svými výkony zaujal, je Andreas Mikkelsen: "Myslím, že Mikkelsen letos zaujal, především svoji stabilitou. Vyrostl hodně rychle a využil své šance, aby rostl společně s Volkswagenem. 

Naopak výkony Mikka Hirvonena byly zklamáním: "Mikko Hirvonen se v některých soutěžích zlepšoval, ale občas měl smůlu. Chybí mu trošku stabilita, protože jinak je auto dobré." Solberg také vybral jednoho jezdce, který bude hrát v budoucnu velkou roli: "Elfyn Evans mě spoustou dobrých výsledku hodně zaujal. Myslím, že v budoucnu může být opravdu hodně dobrý." Welšan má před posledním závodem roku na svém kontě 71 bodů.

Vytisknout

Diskuze: Solberg o jezdcích: Mikkelsen budoucí mistr, Evans zaujal

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Hustopeče (CZE)

Hustopeče nadále v tradičním formátu

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

reklama

Doporučujeme

Úmrtí

Rally Krkonoše ukončena

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud