M-Sport dokázal zajistit finance a oznamuje program pro rok 2019!

-haj, 23. prosince 2018, 22:30 Google+

M-Sport se nakonec na poslední chvíli zapsal do MS v rally pro rok 2019. Na minimálně prvních dvou soutěžích tým nasadí dokonce tři vozy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Evans bude v týmu pokračovat jako nejzkušenější jezdec

Evans bude v týmu pokračovat jako nejzkušenější jezdec | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Ve všech 14 soutěžích pojedou za tým Elfyn Evans a Teemu Suninen. Na minimálně prvních dvou rally roku, v Monte Carlu a Švédsku, je doplní šampion WRC2 z roku 2017 a bývalý tovární jezdec Škody Motorsport, Pontus Tidemand. Jestli tým bude nasazovat třetí auto i v dalších soutěžích, bude záležet na rozpočtu.

Přitom M-Sport do poslední chvíle bojoval doslova o přežití, když neměl zajištěn rozpočet pro nadcházející sezonu. Šéf týmu, Malcolm Wilson, řekl: "Poslední týdny byly jako na houpačce. Oslavovali jsme titul se Sebem a Julienem [Ingrassiou], pak jsme se s nimi rozloučili a nakonec dnem i nocí sháněli finanční krytí na rok 2019.

Pravdou je, že zatím nemáme vše 100% do detailu vyladěné. Ale na autě jsme v posledních měsících udělali velké množství vývojové práce. S našimi partnery v Evropě i USA jsme pracovali na motoru, zavěšení a aerodynamice. Všechny detaily jsme prošli a vylepšili - proto jsem cítil, že musíme odjet sezonu, aby se tvrdá práce všech mohla projevit na tratích RZ.

img-responsive

Teemu Suninena čeká druhá sezona za volantem vozu WRC | foto: Red Bull Content Pool

Spoléháme na podporu celé komunity WRC, ale věřím, že máme nástroje na to, abychom to zvládli." Dle Brita hraje velmi důležitou roli podpora od Fordu: "Pokračující podpora od Fordu, již 23. rokem za sebou, byla klíčová, abychom se dostali do tohoto bodu. Vždy jsme říkali, že WRC je pro nás výstavní skříní, která nám umožňuje vyvíjet auto na nejvyšší úrovni."

M-Sport se rozhodl povýšit Richarda Millenera do role šéfa týmu. To "umožní Malcolmu Wilsonovi více se věnovat obchodní stránce M-Sportu". Elfyna Evanse, kterého čeká již šestá sezona s M-Sportem, bude nově navigovat Scott Martin. Ten doteď usedal vedle Craiga Breena. Suninen má s M-Sportem dlouhodobou smlouvu, takže jeho setrvání nepřekvapilo.

img-responsive

Tidemand už zkušenosti s Fordem WRC má, ale sbíral je ještě s předchozí generací | foto: M-Sport

Milým potěšením na alespoň dvě soutěže je Pontus Tidemand. Ten odmítl nabídku Škody na setrvání v týmu a také odešel od EVEN managementu. Švéd v roce 2013 vyhrál titul Juniorského mistra WRC s vozem Ford Fiesta R2 od M-Sportu. V tom samém roce tehdy 22 letý jezdec debutoval s Fiestou WRC - během soutěže ve Švédsku se mu dařilo (držel 4. místo) až do doby, než odešel u jeho vozu motor.

"Našli jsme skvělé řešení a jsem moc rád, že mi Malcolm dal tuto nabídku. Na Monte Carlu se budu snažit sbírat zkušenosti, abych se sžil s autem. Na Švédsko už chci být ale co nejlépe připravený. Tam chci opravdu zabojovat. M-Sport jsou profesionálové a já vím, že mi dají vše potřebné," vyjádřil se k novému angažmá Pontus Tidemand.

Vytisknout

Diskuze: M-Sport dokázal zajistit finance a oznamuje program pro rok 2019!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Rally Pačejov (CZE)

Lukáš Krupička: „Podivický superskok – zatím největší zážitek z rally“

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud